Vajon jól fogyott az új Alone in the Dark?! A kiadó előrukkolt a számokkal

Nem az új Alone in the Dark az Embracer Group egyetlen játéka, amelyből nem adtak el eleget; de van azért jó hír is a kiadó számára…

 

 

Játékosok ezrei várták évek óta az Alone in the Dark (2024) megjelenését. Hiszen ez azon horror-sorozat rebootja volt, amely több mint harminc évvel ezelőtt számos fontos és forradalmi mechanikát vezetett be a műfajba. A Pieces Interactive által készített cím március 20-án debütált, és nem sok figyelmet kapott a közösségtől a megjelenés állapota és a vele kapcsolatos problémák miatt.

Ma megerősítették, hogy az Embracer Group szerint a kereskedelmi teljesítménye nem a vártnak megfelelően alakult.

Ezt már akkor sejthettük, amikor arról hallottunk, hogy az Alone in the Dark stúdió elbocsátásokba kezdett. Ám most megerősítették, hogy az Alone in the Dark eladásai elmaradtak a svéd cég várakozásaitól, ahogy az a tavalyi pénzügyi év pénzügyi jelentésében is olvasható (via VGC). Mi több, ez a cím és egy másik is felelős volt a cég rosszabb negyedik negyedéves eredményeiért.

Az Outcast 2: A New Beginning egy másik játék volt, amely a várakozások alatt fogyott. „Az Alone in the Dark és az Outcast: A New Beginning a felhasználók körében pozitív, a kritikusok körében viszont vegyes fogadtatásban részesült, és végül a menedzsment várakozásai alatt teljesített”. Az Embracer Group azonban azokról a játékokról is beszélt, amelyek a várakozások felett fogytak.

 

Az Alone in the Dark bukása talán nem fatális az Embracer Group számára

 

A Tomb Raider I-III Remastered kalandjait sok játékos szerette volna újrajátszani. Hamar bebizonyosodott, hogy az erős nosztalgia jó eladásokat eredményezett. Ugyanez elmondható a South Park: Snow Day-ről, amely a várakozásokon felül teljesített. A Star Wars: Battlefront Classic Collection esetében szintén ez a helyzet. Úgy tűnik, hogy annak ellenére, hogy a sajtó és a játékosok is rosszul fogadták őket, jól fogytak.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu