Flintlock: The Siege of Dawn: most ingyen kipróbálhatjátok az A44 készülő akció-fantasy-RPG keverékét! [VIDEO]

A Flintlock: The Siege of Dawn-ban van minden: egy kis Souls itt, egy kis Bloodborne ott; mindez mégsem akadályozza meg abban, hogy megtalálja saját útját.

 

 

Csak vártunk, vártunk és vártunk a Flintlock: The Siege of Dawn megjelenési dátumára, ám a türelmünk jutalmául egy dupla adag jó hírt kaptunk. A játék ugyanis egy rövid időre felbukkant az Xbox Showcase-en, hogy egy gyilkos új trailert mutasson be (lásd lent), és azt a hírt, amire az A44 rajongói már évek óta vártak: a végleges, tényleges, őszinte megjelenési dátumot.

Az akció-RPG július 18-án érkezik, vagyis alig több mint egy hónap múlva.

Az előzetes rövid harci részleteket mutat be, a közelharci vagdalkozástól kezdve a távolsági robbanó lövéseken át a hordák legyilkolásához használt furcsa sugárig.

A még nagyobb hír azonban az, hogy a Steam Next Fest részeként demót is kaptunk. A Flintlock: The Siege of Dawn demója már tegnap, a fesztivál kezdete óta letölthető a játék Steam oldalán.

A megjelenéskori trailerben egy érdekességet mutattak be a játék műfajáról. Azt már régóta tudjuk, hogy a Flintlockban vannak Soulslikes elemek, valamint látványharcosok (a mozdulatokat végül is ütemre animálják). Míg a harcban van néhány alapvető Souls-szerű mechanika, mint a kitérés és a hárítás, a játékosoknak az ellenségeket is „elő kell készíteniük”, hogy kritikus sebzést okozzanak. Van egy Enki nevű társad is, aki segít a harcban, de a világban való közlekedést is lehetővé teszi.

A trailer „Souls-lite”-ként jellemezte a játékot, ami egy olyan kifejezés, amit a kevésbé brutálisan nehéz, illetve hardcore Soulslike-okra szoktak alkalmazni. A demó a Steam Next Fest részeként valószínűleg június 17-ig lesz elérhető, tehát érdemes lecsapni rá, ha felkeltette az érdeklődésedet a játék.

Flintlock: The Siege of Dawn első napos Game Pass megjelenés lesz PC-n, illetve Xbox Series X/S-en, de ugyanezen a napon PS5-re is megjelenik.

PC-n a Steamen és az Epic Games Store-ban lehet majd megvásárolni.

Forrás: Steam, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."