Mel Gibson beszélt a Halálos fegyver 5-ről – vajon mikor láthatjuk majd a filmet?! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Mel Gibson megerősítette, hogy Richard Donner 2021-ben bekövetkező halála után ő veszi át a Halálos fegyver 5 rendezését.

 

 

Már régóta várat magára, de a Halálos fegyver 5 még mindig készül a sztár Mel Gibson szerint, aki a néhai Richard Donner 2021-ben bekövetkező halála után a rendezői feladatokat is átveszi. Az 1987-ben bemutatott Halálos fegyver Gibson és Danny Gloverrel zsaru „buddy movie”-ja, amelyben egy pár össze nem illő Los Angeles-i rendőrnyomozót alakítottak. A film 120 millió dollárt hozott a kasszáknál, és egy egész franchise-t hozott létre, amely három folytatást és 2016-ban egy tévésorozatot is látott.

Egy újabb folytatással kapcsolatban 2021-ben említett először Gibson, hogy fejlesztés alatt áll, de azóta nem sok hír érkezett a projektről.

Az Inspire Me Podcastben Mel Gibson beszélt a Halálos fegyver 5. részről, amelyet elmondása szerint továbbra is ő fog rendezni. Megemlítette a Richard Donnerrel való kapcsolatát, és azt, hogy a néhai rendező Gibsont bízta meg a franchise folytatásával, ami szerinte „megtiszteltetés” számára.

„Én fogom rendezni a Halálos fegyver sorozat ötödik filmjét. Tudjátok, Richard Donner, aki a másik négyet készítette, sajnos elhunyt. Jó barátom volt, és engem bízott meg azzal, hogy vigyem tovább a zászlót. Megtiszteltetés lesz számomra, hogy ezt megtehetem.”

A most 68 éves Gibson azt is megemlítette, hogy Richard Donner 2021-ben bekövetkezett halála előtt Richard Wenk társszerzővel már elég sokat dolgozott a Halálos fegyver 5 forgatókönyvén. Azóta Gibson és társai tovább „piszkálnak rajta”. 2023-ban arról számoltak be, hogy Jez Butterworth-ot is bevonták az átdolgozáshoz.

„Ő [Richard Donner] már eléggé belejött a forgatókönyvbe , így azt használtuk, ami ott volt, és tovább piszkáltuk, dolgoztunk rajta egy kicsit. Elégedett vagyok vele , jó, nagyon jól szórakoztam rajta.”

Gibson azzal zárná a frissítést, hogy a közönség számíthat ugyanarra a humorra, amit a Halálos fegyver franchise hosszú története során mindig is belevittek, de az új filmben is lesz néhány „kemény kérdés”.

„Ez vicces! De emellett elég komoly is. Néhány kemény témát is érint. Szóval már nagyon várom.”

 

Mikor kerül a mozikba a Mel Gibson-rendezte Halálos fegyver 5?

 

Mel Gibson legutóbbi frissítése alapján nem úgy tűnik, hogy a Halálos fegyver 5. része esetében egyhamar elkezdődik a gyártás. Így a megjelenési dátum jelenleg még távolinak tűnik. Bár korábban reménykedett abban, hogy a projekt 2023-ban elindulhat, ez nyilvánvalóan több tényező miatt nem történt meg.

Többek között a Warner Bros. és a Discovery egyesülése miatt, ami úgy tűnik, hogy Gibson eredeti terveit is keresztülhúzta.

Ami azt illeti, hogy a Halálos fegyver 5 moziba kerül-e egyáltalán? Ez is a levegőben lóg. Eredetileg úgy gondolták, hogy a filmet az HBO Max számára fejlesztik ki, hogy így folytassák a streaming platformra szánt játékfilmes tartalmak építését. Azóta az HBO Max átalakult egyszerűen Max-szá. Nem kizárt, hogy az egykor mozifilmnek gondolt filmeket inkább streamingre adják ki a Salem’s Lot mintájára. Ám egyelőre nincs megerősítés arról, hogy ez megtörténik-e a Halálos fegyver 5 esetében.

Mel Gibson legközelebb a Boneyard című krimi-trillerben fog szerepelni, amely 2024. július 5-én kerül a mozikba. A következő rendezői munkáját pedig a Mark Wahlberg főszereplésével készült Flight Risk című thrillerben láthatjuk, amely 2024. október 18-án kerül a mozikba.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu