Mel Gibson optimista: elárulta, mikor kezdhetik el forgatni a Halálos fegyver 5-öt!

MOZI HÍREK – Mel Gibson újabb friss információkat osztott meg a Halálos fegyver 5. munkálatainak előrehaladásáról, elárulva, hogy már van egy „nagyon jó forgatókönyv”.

 

 

Már eltelt néhány év azóta, hogy Mel Gibson először jelentette be: gondolkodik a Halálos fegyver 5. részén. Azóta nem sok minden változott a buddy-movie folytatás státuszában, amelyről azt mondták, hogy Gibson és Danny Glover túl öregek már ahhoz a fajta balhéhoz, amibe belekeverednek. Azóta, hogy Gibson először utalt a megkésett folytatásra, az eredeti Halálos fegyver rendezője, Richard Donner elhunyt, és Gibson maga ült a rendező székbe. Most, miközben a Bandita című thrillerről beszélt, Gibson egy bátorító frissítést adott a Screen Rantnek. A következőket mondta:

„Ez a film a legjobb, amit valaha is láttam!”

„Van egy nagyon jó forgatókönyvünk, amit én dolgoztam ki. Nos, Donner fejlesztette ki, Richard Donner, természetesen Richard Wenkkel együtt, és nagyon jó sablonjuk volt. Az a megtiszteltetés ért, hogy Richard halála után leülhettem az íróval, és készíthettem még néhány vázlatot, és megpróbáltam abban a szellemben megcsinálni, amit Donner [akarhatott], mert annyira jól ismertem a fickót.”

„Megpróbáltuk elkapni ezt az ízt, és elégedettek voltunk azzal, amit összehoztunk. Az egyetlen késedelem az, hogy most, hogy a Warnersnél minden átrendeződött a Discoveryvel és az új főnökkel, mindenki mást feldarabolnak és kidobnak, és új embereket vesznek fel. Mindig időbe telik, amíg ezek a cégek átcsoportosítják magukat, szóval ez késleltette a dolgot, de eléggé biztos vagyok benne, hogy ezt a filmet is talpra állítjuk, valószínűleg az új év első negyedévében leforgatjuk.” – mondta.

A Warner Bros. Discovery fúziója, mint az HBO Max számára tökéletes alapanyagnak tűnő film, megpecsételhette volna a Halálos fegyver 5 sorsát, mielőtt még elindulhatott volna. Mivel azonban más folytatások, mint az Evil Dead Rise és a Blue Beetle című DC-film mozivászonra kerültek, most ez lehet a módja annak, hogy a Mel Gibson főszereplésével készült film megjelenjen a mozikban.

A stúdiót leginkább az aggasztja a film körül, hogy vajon lesz-e elég érdeklődés egy új Halálos fegyver-rész iránt ahhoz, hogy indokolttá váljon a moziforgalmazás.

Mivel a 80-as és 90-es évek nosztalgiája sosem volt még ilyen erős, ez lehet az egyetlen esélye a Warner Bros. Discovery-nek, hogy megpróbálja kihasználni a hóbortot, mielőtt az elmúlik.

Persze mindez a jövő zenéje, hiszen amíg a kamerák nem forognak, bármikor előfordulhat, hogy a filmet elkaszálják. (Időnként még utána is…) Gibson azonban a jelek szerint a lehető legbiztosabb abban, hogy a forgatás 2023 elején elkezdődik. Ha ez így lesz, akkor Riggs és Murtaugh 2024-ben még egyszer utoljára visszatérhet. Akinek szüksége van egy kis emlékeztetőre a furcsa páros korábbi kiruccanásairól, az első négy Halálos fegyver-filmet az HBO Maxon nézheti meg.

Forrás: Screen Rant

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu