Csalódott a Take-Two a Google Stadiában

Úgy tűnik, hogy a Take-Two valamelyest eltávolodik a Google játékstreamelő szolgáltatásától (ami hazánkban még nem is működik, és valószínűleg Magyarországon idén nem is fog elstartolni…).

A Google Stadia már több mint fél éve nyilvánosan is elérhető a világ több pontján is. A harminc játék egyike a Red Dead Redemption 2 a Rockstartól és a Take-Two-tól. Ezzel kapcsolatban beszélt Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója az évenként megrendezett Bernstein stratégiai döntésekkel foglalkozó konferenciáján.

Zelnick szerint a Google Stadia rajtja lassú volt. Úgy gondolja, hogy a Google túl nagyot ígért a technológiájával kapcsolatban, és ennek következményeképp a fogyasztók valamelyest csalódtak a Stadiában. Azért dolgozott végül a Take-Two a Google-vel, mert a streamelés a játékokban is el fog terjedni, és úgy látta, hogy „a gugli” jóval impozánsabbnak tüntette fel a technológiáját, mint amire az valójában képes. Zelnick azt állítja, hogy amikor növeljük a terjesztést, akkor a lehetséges közönségünk mérete is növekszik, és ezért támogatták a kezdetekkor három játékkal a Google Stadiát. Továbbra is támogatni fogják a csúcsminőségű streamelő szolgáltatásokat, ha azok üzleti modelljének van értelme.

Zelnick úgy látja, hogy idővel a streamelés működni fog, de a Google meglátása (sok olyan ember van, aki nem rendelkezik konzollal, de érdeklődik az interaktív szórakoztatás iránt, és fizetne is érte) szerinte nem valósult meg. De azért fenn hagyja a cég a két másik játékát (NBA 2K20, Borderlands 3) a Google Stadián.

A GameSpot szerint Zelnick korábban is már pesszimistább volt az előfizetői modellek miatt is, mert szerinte kevesebb fogyasztó használja az így elérhető játékokat mintha televíziós, filmes rendszerekről volna szó (pl. Netflix). Ezért is cserélték le hosszú idő után az Xbox Game Passon a Grand Theft Auto V-öt a Red Dead Redemption 2-re, és kitartanak az előfizetéses modell mellett, amíg ennek is van értelme.

Viszont ez figyelmeztető jel kellene, hogy legyen a Google-nek. Ha az egyik legnagyobb kiadó vezetője csalódik a szolgáltatásban, akkor vagy összekapja magát a cég, vagy megbukik a Stadia…

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu