Crysis Remastered: szoftveres Ray-tracing és gépigény [VIDEO]

Késés után, de érkezik a Crysis Remastered, amely állítólag remek szoftveres Ray-Tracingre képes PS4 Pro-n / Xbox One X-en is. Plusz kiderült a PC-s gépigény.

 

Késett a Crysis Remastered, de ebben a hónapban végre megérkezik, s habár már láttunk biztató képsorokat a játékból PC-n, azt még mindig nem tudjuk, hogy mi a helyzet a konzolokkal, a PS4 Pro-val és az Xbox One X-el. Nos, szerencsénkre a Digital Foundry nemrég a Crytek-nél járt, s sikerült kipróbálniuk a még meg nem jelent Crysis Remastered konzolváltozatokat is. (a Nintendo Switch-re ugye már megjelent a játék). A DF videója többnyire a Crytek-es látogatást mutatja be az irodákban, de elszórva található azért Crysis Remastered anyag is, ráadásul Xbox One X-en rögzítve, Ray-tracing módban.

A Digital Foundry azt ígéri, hogy hamarosan még többet tudunk meg a Crysis Remastered-ről, addig azonban megerősíthetik, hogy a játék Xbox One X verziója három megjelenítési módban lesz futtatható – a 4K/30 FPS módban a javított élményért, 1080p-ben a jobb teljesítményért, s ray tracing módban egy kis next-gen ízelítőért.

 

 

Szóval úgy tűnik, hogy az Xbox One X és PS4 Pro verziók tudni fognak majd a Crysis Remastered során egy játékban leprogramozott, szoftveres ray-tracing megoldást. Na persze… az meg vajon mennyire lesz használható? Nos, úgy tűnik, hogy a Crytek jelen generációs ray-tracing megoldása jobb lesz, mint arra számítanánk. A Digital Foundry egészen odáig ment, hogy „sokszor egészen lenyűgöző a látvány” s hogy „a teljesítmény is jó”. Az Xbox One-ról látható jelenetek a videón elméletileg ray-tracing módban futnak, így a teljesítmény külön okésnak tűnik, bár az is igaz, hogy a látvány terén talán van még hova fejlődnie az ilyen jellegű megoldásoknak. Hm, talán a DF-es csapat egyszerűen csak nem a legjobb videóanyagból választott?

A Crysis Remastered eredetileg még júliusban jelent volna meg, de a rajongók nem reagáltak túl jól (enyhén szólva) a játék korai képeihez és előzeteséhez. A vihart elkerülendő, a Crytek visszavonta játékát még egy kis polírozásra.

A Crysis Remastered PC-re, Xbox One-ra és PS4-re érkezik szeptember 18.-án. Mint említettük, a játék már elérhető Nintendo Switch-re, habár nyilvánvalóan nem annyira látványos technikailag, mint a nagykonzolos leendő társai.

Egyébként pedig a Crysis Remastered április közepén történt bejelentése óta sok PC-sben ismét felmerült a régi kérdés: „Fut vajon a gépemen a Crysis?” Nos, a kérdés megválaszolásra talált. A Crytek megerősítette ugyanis a játék minimum és ajánlott gépigényét az Epic Games Store-on át, s habár a minimum gépigény a szokottnál kissé magasabb, az ajánlott gépigény nem lett túlságosan súlyos. (Persze ez mindig nézőpont kérdése.)

 

Minimum gépigény

 

  • Operációs rendszer: Windows 10 64-Bit
  • Processzor: Intel Core i5-3450 / AMD Ryzen 3
  • Memória: 8GB RAM
  • Grafikus kártya: Nvidia GeForce GTX 1050 TI / AMD Radeon 470
  • Videó memória: 4 GB 1080p-hez
  • DirectX: DX11
  • Tárhely: 20 GB

 

Ajánlott gépigény

 

  • Operációs rendszer: Windows 10 64-Bit
  • Processzor: Intel Core i5-7600k vagy jobb / AMD Ryzen 5 vagy jobb
  • Memória: 12 GB RAM
  • Grafikus kártya: Nvidia GeForce GTX 1660 TI / AMD Radeon Vega 56
  • Videó memória: 8 GB for 4K
  • DirectX: DX11
  • Tárhely: 20 GB

 

Szóval most már tudod a választ a kérdésedre, kedves PC-s olvasónk. Ha a géped a szokottak szerint ezen paraméterek közé esik, akkor nem lesz problémád a játék futtatásával. Ha pedig mégis gondjaid akadnak… Talán érdemes felkészülnöd az új generációra, s megcsodálni az Nvidia 3000-es szériájának lenyűgöző erejét, különös tekintettel a csodaszámba menő GeForce 3090-re, amely azt ígéri, hogy 8K-t is 60 FPS mellett fog tudni.

Forrás: WCCFTech, 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu