Vizsgálat indult a Ubisoft szingapúri stúdiójában!

A Ubisoft Singapore nem ússza meg, miután a stúdióval kapcsolatban eléggé súlyos beszámolók bukkantak fel.

 

A régóta készülgető Skull & Bones csapata körül a szexuális zaklatás, a munkahelyi diszkrimináció, továbbá más, unfair gyakorlat miatt indul egy vizsgálat, ami nem csak a francia kiadó ottani kitelepülésére vet rossz fényt, hanem magára a Yves Guillemot vezette teljes cégre is, hiszen a Ubisoft tavaly kb. hasonló ügyek miatt kapott eléggé negatív hírverést (és arról az év során mi is beszámoltunk).

A The Straits Times írt arról, hogy a szingapúri tisztességes és progresszív foglalkoztatási gyakorlatokért felelős háromoldalú szövetség (ez a név olyan hosszú, hogy innentől csak az angol rövidítést írjuk: TAFEP) a Kotaku cikkén felbuzdulva kezdeményezett egy nyomozást a stúdió negatív munkakultúrája kapcsán.

Erről régebben mi is írtunk: a „francia plafon” miatt a számukra idegen (azaz például ázsiai) alkalmazottak számára nem egyszerű feladat egy előléptetést szerezni, és emiatt is a Ubisoft egyik legrosszabb munkakultúrájával rendelkező stúdióról beszélhetünk. A francia kiadó azt válaszolta, hogy a szakértő és senior szakértő beosztású emberek 40%-a szingapúri, esetleg ottani állandó letelepedési engedéllyel rendelkező személyek, holott az ex-alkalmazottak szerint a francia nyelv nagyon gyakori volt használata a stúdió berkein belül…

A TAFEP ezért ellenőrizni fogja, hogy a szingapúri kormány tisztességes foglalkoztatási szabályrendszerét betartja-e a Ubisoft stúdiója. A szabályzat kitér az életkorra, a nemre, a bőrszínre, a vallásra, illetve a nyelvre is a megkülönböztetést vizsgálva. Ha a Ubisoft Singapore bűnősnek találtatik, akkor a stúdiónak nem lesz lehetősége új munkaengedélyek szerzésére, továbbá a már ott dolgozó külföldi alkalmazottak nem kaphatnak hosszabbítást egy, vagy legrosszabb esetben akár két évig is. A TAFEP a szexuális zaklatásnak is utánajárnak, és a The Straits timesnak egy ügyvéd azt nyilatkozta, hogy bármi bűncselekményre derül fény, azt átadják a rendőrségnek, hogy ők nyomozzanak tovább.

Darryl Long, a Ubisoft Singapore vezető direktora azt mondja, hogy a stúdió nem tolerálja a zaklatást vagy a diszkriminációt, és ezért a francia cég egy külsős céget is felbérelt, hogy a bejelentésekkel segítséget kapjon, és konkrét cselekedetek történtek, hogy miként kezeljék a szabálysértőket. De ez már az állami vezetőséghez kapcsolatos nyomozás. Ebből a Ubisoft nem fog könnyen kijönni…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu