„Fontos előrelépést tett” a zaklatásos botrány óta a Ubisoft, de a dolgozók bizalmatlanok

Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója egy nyílt levélre reagált… miközben nem nagyon reflektált az abban említett dolgokra.

 

A francia cég alkalmazottai (úgy kb. ezren!) is közöltek egy nyílt levelet, amiben a Ubisoft vezetőségét kritizálták, hiszen a szisztematikus diszkriminációt és zaklatást nem kezelték a helyükön a megfelelő módon. Ez az ügy tavaly látott napvilágot, és figyelemmel is követtük azt. A levélben a Ubisoft dolgozói kifejezték szolidaritásukat az Activision Blizzard munkásai mellett, akik nemrég lázadtak fel a kiadó vezetősége ellen. A francia cég egy rövid válaszban annyit mondott, hogy mélyen tiszteli a csapatait, amik változásokat akarnak az iparban; támogatják a biztonságosabb, befogadóbb munkateret is. Részletekbe nem bonyolódtak.

Guillemot levelét az Axiosnak író Stephen Totilo hozta nyilvánosságra a Twitteren. Ebben azt írta, hogy 2020 óta jelentős előrelépés történt a Ubisofton belül. Tavaly nyár óta új, névtelen bejelentő eszközöket vezettek be, átdolgozták a HR (emberi erőforrásos) folyamatokat, amikkel megakadályozzák a diszkriminációt, a bosszúállást és a zaklatást, új háziszabályzatot vezettek be, kötelező tréninget implementáltak, egy tartalomáttekintő csoportot hoztak létre, és a fontosabb stúdiók, a HR, a szerkesztői, gyártási, illetve a diverzitással és befogadással kapcsolatos részlegek élére új vezetőséget neveztek ki. Ezek fontos lépések, de ez egy hosszú folyamat, így még van mit cselekedni, írta Guillemot.

Hozzátette, hogy több mint 300 meghallgatás történt 2020-ban, de volt egy, a teljes céget lefedő, nemzetközi átvizsgálás, és ezek leírhatatlanul nagy értékkel bírnak a Ubisoft számára. Megígérte, hogy további meghallgatások és egy új felmérés is lesz. Most egy új alelnököt keresnek, aki a nemzetközi alkalmazottakkal való kapcsolattartásért felel majd, és Guillemot még azt is megígérte, hogy további átláthatóság és vezetői támogatás jár majd a cég alkalmazottak erőforrásaiért felelős csoportjának.

A Ubisoft alkalmazottai viszont azt írták, hogy egy évnyi kedves szó, üres ígérethalom, és az ismert elkövetők (pl. a Ubisoft szingapúri stúdióját korábban vezető, általunk is taglalt Hugues Ricour) eltávolítása miatt lényegében semmi sem történt, és ezért ők egyáltalán nem bíznak Guillemotban. Nos, és a francia szakszervezetek egyike, a Solidaires Informatique is felszólalt a nyár során a Ubisoft ellen, mert szerintük a cég vezetősége (így Guillemot is) intézményes szexuális zaklatást tett lehetővé a cégén belül…

Guillemot az év végén zajló negyedév során további részleteket közöl a Ubisoft jövőjéről és a tavaly elkezdett kezdeményezéseiről, amiről szó esett az imént.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu