Több Xbox-kontrolleren is egyszerűsödni fog az eszközváltás [VIDEO]

A jelenleg csak az Xbox Series X és az Xbox Series S párosára tervezett kontrollereken levő funkció hamarosan több Microsoftos irányítóeszközön is működni fog.

 

Röviden ez a funkció azoknak a játékosoknak tud kifejezetten hasznos lenni, akik több platformon is játszanak a felhőből, ugyanis két gombnyomással lehet azonnal váltani a konzol (jelenleg ez értelemszerűen az Xbox Series duó), a PC, illetve a mobil között váltani, hogy azon nyúzhassuk tovább azt, amit elkezdtünk. Például munkából hazafele mobilon elkezdünk valamit, de aztán otthon a TV-nken folytatnánk: ehhez tud nagy segítség lenni a redmondiak elképzelése.

A lentebb megtekinthető videón Jason Shield, az Xbox senior terméktervezője mutatta be, hogy miként is működik a funkció, ami hamarosan a Bluetooth-kapcsolattal rendelkező Xbox One, az Elite Series 2, illetve az Adaptive kontrollereken is elérhető lesz, és ez egyszerűsíteni is fog. Jelenleg a PC és az Xbox között válthatunk. PC-n lenyomva kell tartani a Connect gombot a kontrollere, majd két gombnyomással válthatunk az Xboxra. Ezen fog egyszerűsíteni a frissítés (ami ugye több kontrollerrel is megtolja a támogatott hardverek listáját).

A frissítés már lassan elérhetővé válik az Xbox Insidereknek, azon belül is az Alpha Skip-Ahead vagy Alpha felhasználóknak (ez amúgy bevált folyamat, hogy először csak kisebb körben zajlik a tesztelés, és csak utána jön a nyilvános rajt; a konzolok firmware frissítései is ezt a metódust követik). A firmware új verziója a Microsoft szerint elhozza a Bluetooth Low Energy támogatást, ami jobb támogatottságot jelent az eszközök között, és a párosítás is javulni fog. A telepítés után a firmware a kontrollereknek lehetővé teszi, hogy egy Bluetooth és egy Xbox Wireless hostot megjegyezzen.

Jön a DLI is: a Dynamic Latency Input reszponzívabb játékélményt jelent, így csökkenni fog (vagy akár meg is szűnik) a kontrolleres lag: szinte azonnal meg is történik a játékban az a cselekedet, amit mi a kontrollerünkön kérünk.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu