Távozott a GOG-ról a Hitman!

A CD Projekt most már bánja, hogy az IO Interactive Hitman játékát feltette az elvileg DRM-mentes játékboltjába.

 

A GOG többnyire megbízható, ha DRM-mentes játékok iránt érdeklődünk. Itt nagy eséllyel megvan az, hogy megvesszük a játékot, letöltjük a telepítőt, és azt akármikor elővehetjük, és internetkapcsolat nélkül működni fog a kérdéses alkotás. Ez persze nem sok AAA kiadót érdekli, mert ők inkább másolásvédelmi rétegekkel (nem csak Denuvo) terhelik meg a játékaikat, így például egy F1 2021-et talán sosem fogunk a GOG-on látni.

Írtunk arról is, hogy ennek ellenére az IO Interactive játéka (amit saját maga adott ki: eredetileg a Square Enix volt a kiadó, de azóta a dán stúdió független lett, megtartva a 47-es ügynök jogait) felbukkant a GOG oldalán, csak ugye eleinte nem volt feltüntetve az, hogy azért a DRM ott van a játékban: internetkapcsolatra ugyanis például az értékeléseinkhez szükség van, így nem nagyon nevezhetnénk teljesen offline-nak a Hitman első részét. Ezt persze a játékosok negatívan értékelték, mire a GOG kiemelte, hogy joguk van törölni az ilyen értékeléseket, habár a szabályzatuk erről nem tesz említést.

A CD Projekt pedig kb. megelégelte az egészet: Gabriela Siemienkowicz, a GOG közösségi menedzsere arról írt, hogy még mindig párbeszéd zajlik a CDP és az IO Interactive között, de addig is a Hitman Game of the Year Editiont eltávolították a boltból, mert… és itt jön a pikírt indoklás: ahogy a játékosok kiemelték, ebben a formájában nem kellett volna kiadniuk! Elnézést kértek a helyzet okozta dühért és zavaros szituációért, mert a GOG csalódást okozott mindenkinek. Megköszönte, hogy a közösség felhívta a CDP figyelmét az egészre. Bár őszinte (és itt-ott nyers…) volt a játékosok megnyilvánulása, kiemelte, hogy a GOG iránti szenvedély miatt történt ez.

Persze még mindig vannak olyanok, akik elítélik a GOG azon nyilatkozatát, miszerint az amúgy jogos negatív értékeléseket a CDP „tesztbombázásnak” nevezte.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu