Microsoft: „DAFKE! CSAKAZÉRTSEM adjuk fel a japán piacot!”

A Microsoft igencsak nehéz helyzetben van Japánban, ugyanis a riválisaik, azaz a Sony és a Nintendo is a hazai pálya előnyét élvezik. Így nem is csoda, hogy a hazai konzolok a kelendőbbek a redmondiakéval szemben. Az Xbox One iránt már akkora kereslet sincs, mint az előző két generáció esetében, így a Microsoft nagy gondban van ott.

ps4pro.eu_news_previews_reviews_and_more!_Phil Spencer_2

Ennek ellenére az új japán vezérigazgató, Takuya Hirano azt közölte, hogy a konzol a piacon marad a gyenge teljesítmény ellenére is. Hozzátette, hogy a Windows 10 megjelenésével rózsásabb jövőképük van, hiszen az új oprendszer az Xbox One irányába is ki fog majd hatni.

Ez azért picit elbizakodott kijelentés, hiszen ha százszor kevesebb Xbox One került eladásra a múlt héten a PS4-hez képest (100 a 11000 ellen…), akkor itt többre is szükség lesz, hogy komolyabban meg tudja a Microsoft vetni a lábát Japánban! Több, hazai fejlesztésű exkluzív cím kell – a MS jó úton van a Platinum Games-féle Scalebounddal, de az még messze van a megjelenéstől.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu