Dupla Yakuza-dózis: 0, 5 [VIDEO]

Igen, ezúttal két Yakuza játékról is beszélni fogunk, bár az egyikről már elég sokszor beszámoltunk már. Emiatt is essünk túl az elsőn, az 5-ön, amely már három éve megjelent Japánban PS3-ra, de a lokalizált változatot több, mint két évvel később jelentették be, igaz, azóta sem érhető el. Ez a helyzet fog hamarosan megváltozni. A Yakuza 5 angol nyelvű megjelenését végre konkretizálták: egészen pontosan a holnapi naptól lesz elérhető, de kizárólag digitálisan, úgyhogy a PlayStation Store-on kell majd felkutatni.

Meglepetés viszont, hogy a Yakuza Zero-t, amely 1988-ban játszódik, szintén lokalizálni fogják! Mi úgy sejtettük, hogy az 5 egy próba lenne arra, hogy lenne-e igény a 0-ra, de tévedtünk, még meg sem jelent az 5, de már bejelentették a 0-t. (Talán az előrendelések száma segített a döntésben.) Viszont hozzá kell tennünk, hogy a 0 csak PlayStation 4-re lesz angolul elérhető! Bár Japánban PS3-ra is kapható, nálunk erre nincs nagy esély – ez követi a trendeket a Sony multiplat játékokkal: a prev-gen kiadást általában nem fordítják le.
Örülünk?

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu