NES-emuláció új köntösben [VIDEO]

A NES játékok – lévén három évtizedes hardverről beszélünk – manapság már gond nélkül elfutnak még telefonjainkon is. Ezúttal viszont valaki egy teljesen új megközelítéssel próbálja a „szürke eminens”, vagy még inkább a „piaci sárgakazis” játékokat elhozni a modern világba.

A Geod Studio három dimenziós diorámává változtatja például a klasszikus Contrát. Látványra nem a legszebb, sőt, vannak még hibái, de egyszerre tűnik borzasztónak és kreatívnak az, amit láthatunk. Az emulátor ma még csak a Mozilla Firefoxban képes futni, illetve grafikailag sem nevezhető tökéletesnek, viszont be kell vallani: erre nem számítottunk! Az is érdekes az emulációban, hogy mi állíthatjuk be, hogy milyen szögből lássuk az eseményeket, úgyhogy ez is dob egyet a játékélményen.

A hír alatti videón több játékot is láthatunk működés közben. Aki ki szeretné próbálni az emulációt, az itt bátran megteheti.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu