A Valve is lépett a Digital Homicide perére, de még hogy! [VIDEO]

FRISSÍTÉS – A Valve is beszállt a ringbe a Digital Homicide vs. Steam-felhasználók mérkőzésben.

Gabe Newellék megelégelték a fejlesztők balhéit és úgy en bloc eltávolították őket a Steam felületéről. Minden egyes játék, Steam Greenlight oldal eltűnt, de még a céget is kivették a Steamen elérhető fejlesztők közül. Csak úgy lehet elérni a játékaikat, ha esetleg már rendelkezünk velük, vagy esetleg birtokunkban van egy beváltatlan Steam-kulcs.

Doug Lombardi, a Valve szóvivője röviden elmagyarázta, miért tették ezt: „A Valve nem üzletel a Digital Homicide-dal, mivel azok ellenségesek a Steam felhasználóival szemben.”

Visszafelé sült el a puska – a 18 millió dollár helyett a teljes Digital Homicide-könyvtár eltűnése lett a pereskedés eredménye… így Jim Sterling jóízűen röhöghet a markába, mert így neki lett igaza.

EREDETI HÍR – Korábban már volt huza-vona Jim Sterling és a The Slaughtering Groundsot fejlesztő Digital Homicide között (előbbi illető a játékról egy elég negatív kritikát fogalmazott meg YouTube-on), de most már tovább gurultak az események.

A Romine testvérek, akik a Digital Homicide-ot alkotják, a YouTube-on ismert Jim Sterlinget 10 millió dollárra perelik, mivel „hamis vádakkal élt és károkat okozott”. Eleinte azzal próbálkoztak, hogy közösségi finanszírozásban hozzák össze a perköltséget, de sokan olyan mértékű pénzt dobtak a kalapba, amin inkább csak buktak rajtuk a Romine fivérek.

A dokumentumok alapján kiderült, hogy száz Steam felhasználót kívánnak beperelni a fejlesztők, a Valve-ot meg kérik, hogy jelenjenek meg a bíróságon, hogy megszerezhessék a felhasználók személyes adatait. James Romine most már tizennyolc millió dollárt (közel 5 milliárd forintot) szeretne ezzel szerezni.

Negatív marketing? Eszeveszett hadakozás? Jó kérdés.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu