[E3 2017] Xbox One X: bemutatkozott az erősebb Microsoft konzol [VIDEO]

Az eddig Project Scorpionak nevezett hardver felfedte magát.

A Microsoft okos: az Xbox One X-ből összerakhatjuk az XBOX betűket. A viccet félretéve, a 6 TFLOPS számítási teljesítményre képes, 1,172 GHz-s GPU, a 12 GB GDDR5 memória (amiből 9-et használhatnak a fejlesztők egy minap érkezett devkit-frissítés után), és a másodpercenkénti 326 GB memória-sávszélesség jellemzi technikailag a konzolt, aminek megjelenési dátuma és ára is van.

Az október 13-ai dátum nem lett igaz. Jó lesz az november 7-ének is. Viszont az ár, na az nem volt fals pletyka: 499 euró, tehát errefelé 165 ezer forint körül fog kezdődni a gyorsabb töltési időket is ígérő Xbox One X, ami 4K-ra supersamplingeli a játékokat (már ha nem futnak natívan ezen a felbontáson), HDR-t is tud, és a vízhűtéses párakamrás megoldás ellenére is az eddigi legkisebb konzol lett.

Pár játék, ami támogatni fogja az X1X erejét (na ezt is meg kell szokni…): Gears of War 4, Forza Horizon 3, Resident Evil 7, Final Fantasy XV, Rocket League, Ghost Recon: Wildlands, Minecraft.

És most a Sony térfelén a labda: ha bevágnak egy árcsökkentést a PlayStation 4 Pro-nak az E3-as előadásukon, újra az ÁR döntheti el a két cég közötti versengést. (Anno a PlayStation 3 drágább volt a megjelenéskor, de izmosabb hardverrel érkezett – ebből tanulhattak a japánok.)

Képek itt.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu