Microsoft: „olcsóbban nem jött volna össze a valódi 4K!”

Az Xbox One X, amit eddig Project Scorpionak neveztünk, nem véletlenül kerül 160-165 ezer forintnak megfelelő 499 euróba majd.

Mike Ybarra, aki az Xbox és Windows egyik fontosabb embere, a Polygonnak az alábbiakat mondta: „Lehetett volna kevesebb memória. Lehetett volna alacsonyabb órajel, hogy ne legyen ez a hűtőrendszer. […] Megmutattuk a legkisebb Xboxot, ami a legjobb teljesítményt nyújtja az árért cserébe. […] 399 dollárért nem tudtuk volna a nappalikba elhozni a 4K-t, ami pedig ennek a konzolnak egyik fontos alapeleme. A fejlesztőknek így nem kell megkérdezniük, hogy „miképp fog ez működni”, így valódi 4K-s élményben mártózhatunk meg. Ezért hoztunk át sok PC-s technológiát a hűtéstől az erőforrások kezeléséig azért, hogy ilyen kicsi legyen [az Xbox One X], miközben az akusztikára figyeltünk.”

Tehát nem akart a Microsoft kompromisszumokat kötni. Csakhogy az árra érzékenyebb játékosok így inkább a Sony felé fognak fordulni, akik 20%-kal olcsóbban, 400 dollárért kínálják a PlayStation 4 Pro-t, és akkor még nem is beszéltünk az exkluzív címekről…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu