Az Obsidian már elutasította egyszer a Trónok harcát!

Nocsak, ez azért most már eléggé balfék lépésnek tűnik…

R. R. Martin könyveiből a TV-sorozat elég szép népszerűségre tett szert, igaz, most nekik több mint egy évet kell várniuk a nyolcadik évadra. Eközben a játékokkal nem nagyon láthattunk még komoly alkotást. 2012-ben a Cyanide ment egy átlagosat, mostanában a Telltale epizodikus alkotásából várhatunk jó egy évet (ha nem többet) a folytatásra, a Bethesda-féle szivárgásról pedig kiderült, hogy sajnos kacsa volt, ugyanis a Target, ahol ez felbukkant, megerősítette ezt…

Az Obsidian Entertainment vezérigazgatója és társalapítója, Feargus Urquhart az Eurogamernek elárulta, hogy 2005-ben elutasították a játékadaptáció kivitelézését.

„Úgy éreztem akkor az IP-vel kapcsolatban, hogy a politikai ármányról és az emberek és karakterek közötti kapcsolatról szól – így voltak a könyvek megírva: minden fejezet egy személyről és a vele történő eseményekről szólt. A Falon túl történő eseményeken, a sárkányokon és némi fantasy-n utalásokon túl nincsen mágiahasználat, nincsenek tolvajok és papok. Csak férfiak kardokkal, pajzsokkal és némi mítosszal, de nincsenek goblinok és koboldok sem például…”, mondta Urquhart.

A történetet nem egyszerű egy RPG-be faragni, és az Obsidiant azt is lekötötte volna, hogy a fontos karaktereknek „meg volt kötve” a kezük a szerepükkel kapcsolatban. „Lehetett volna mit kezdenünk vele, de akkoriban egyre inkább a nyílt világú RPG-kre kezdtünk koncentrálni – a játékosoknak azt az érzést szerettük volna összehozni, hogy fontosnak érezzék magukat a játékaink világában.”

Aki nem tudná, kik is ők: Star Wars: Knights of the Old Republic II, Neverwinter Nights 2, Fallout New Vegas, South Park: The Stick of Truth…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu