Obsidian: nem zárkózunk el a felvásárlástól!

A fejlesztők – ha jó lehetőséget kapnak – szívesen hagynák magukat felvásárolni.

2003-ban alapította Feargus Urquhart, Chris Avellone, Chris Parker, Darren Monahan és Chris Jones az Obsidiant, miután a Black Isle-től eltávoztak. Azóta azért pár kiváló játékot is összehoztak: Star Wars: Knights of the Old Republic II – The Sith Lords, Neverwinter Nights 2,  Fallout: New Vegas… igaz, az Alpha Protocol kilóg a sorból. A kiadókkal való együttműködés is hozott pár érdekességet: South Park: The Stick of Truth (Ubisoft), Tyranny (Paradox).

Az Eurogamernek Urquhart, a vezérigazgató elárulta, hogy miért is bonyolult a szituációjuk: „Aláírunk egy szerződést és el kell érnünk azt a számot, ha nem sikerül, akkor itt a világ vége. Le kellett írnunk a jogdíjakat, az IP-k tulajdonait… miközben egy belsős stúdiónak alapból ott van a büdzséjükben a dolgozók fizetése.”

Azt is elárulta, hogy több ajánlatot is kaptak már a kiadóktól: „Nem vagyunk életünk végéig függetlenek. Belsős stúdió voltunk a Black Isle név alatt egy kiadónak hosszú ideig, és sikeresek voltunk. Mi csak úgy véltük, hogy az ajánlatok nem voltak összemérhetőek azzal, amennyit érünk és azzal, hogy mit csinálhattunk volna a felvásárlásunk után.”

Itt Chris Parker is megszólalt: „Ha a megfelelő lehetőség előtoppan, ez [mármint a felvásárlás] olyan dolog, amit megcsinálnánk.”

Igen ám, de melyik kiadó lenne jó nekik? A SEGA?

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu