Most akkor lesz PlayStation Vita 2, vagy sem?!

A Sony már közel hat éve, hogy Japánban kiadta a PlayStation Vitát. Lesz-e folytatás?

A Sony Interactive Entertainment főnöke, Andrew House a Tokyo Game Show-n részt vett (ami érthető, ugyanis tökéletesen tud japánul…), és itt beszélgetett el a Bloomberggel. Szerinte a Sony hatalmas potenciált lát az okostelefonokra való játékfejlesztésben, de hozzátette, hogy nincs igény kizárólag játékra szánt handheldes címekre mostanában.

„Nem láttuk hatalmas piaci lehetőségnek [a handheld játékokat Japánon és Ázsián kívül]. A PlayStation Vitára nem volt nagy kereslet nyugaton. A meghatározó tényező az életmódváltásban az okostelefonok dominanciája felé az volt, hogy az az eszköz mindig veled van,” mondta House.

House a riválisról, a Nintendo Switchről is beszélt: „A Nintendo készüléke egy hibrid eszköz, ami más stratégiát és megközelítést igényel. Az utóbbi évben a Nintendo hozzátett a játékiparhoz. Megvan a stratégiájuk, és az jó. Mi továbbra is egy magasan „kötődő” játékélményre koncentrálunk egy nagy kínálatú, egyéb szórakoztató élménnyel, hogy így több embert elérhessen a játékos a nagy képernyőn a háztartásban.” Magyarul azt mondja, hogy a Switch nem érintette negatívan a PlayStation 4 eladásait (holott az utóbbi fél évben négyszer ez volt a legkelendőbb konzol az USÁban, a PS4 meg csak kétszer hozta ezt össze!), és utána a PlayStation VR-ről beszélt körmönfontan.

Így ne nagyon várjunk új handheldre a Sony-tól, holott Japánban szereti a közönség – arrafelé az Xbox One helyett a Vitára jelenik meg például az Attack on Titan 2…

Forrás: Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu