PlayStation 5 + PlayStation VR: együtt, de mégis külön!

Egy fejlesztő szerint egy kicsit másképp kellene megközelíteni az új PlayStationnek a PlayStation VR-t.

A hivatalos angol PlayStation Magazinból idéz a WCCFTech egy interjút Harold Vancollal, aki a Grab Games (John Wick Chronicles, Knockout League) kreatív rendezője. Szerinte a Sony-nak nem lenne szabad elkövetnie azt a hibát, amit a Microsoft tett az Xbox One-nal, amikor is a redmondiak kötelezően rátukmálták az első évben a konzolokra a Kinectet, amit aztán mégis kivettek a csomagból (csökkentve annak magas árát a PlayStation 4-hez képest), majd szépen eltettek láb alól.

„Egy új konzol vásárlása sok embernek nagy kötelezettséget jelent, és a [PlayStation VR] headset megvásárlása, amit szerintem az emberek a PlayStation jövőjében látnak, hasonlóan olyan érzés lenne, mint egy új konzol megvétele. Ha ezeket külön értékesítenék, mindkét dolognak lehetősége lenne ragyognia… viszont a PlayStation 5-öt és a PlayStation VR-t alapvetően együtt kellene látnunk,” mondja Vancol.

Vancol azt is elmondta, hogy lassan elérjük az első generációs VR-headsetek nagyobb sikerének kezdetét: „Sok VR-élmény eltér attól, ahogy játszani szoktunk, és ez tényleg izgalmas. Ahogy egyre több remek tartalom van rájuk, a hardver ára csökken – szerintem a VR első generációja lassan komolyan lábra fog kapni.”

A PlayStation VR a legsikeresebb a PSVR/Oculus Rift/HTC Vive trióból a maga két milliós eladásával (ez 2017 decemberi adat) – ez azért messze elmarad a PlayStation 4 76 milliós eredményétől (és ha csak 2017-et nézzük, ott is azért bőven 15 millió felett teljesített a PS4…).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu