Electronic Arts: a Metacritic-mélyrepülés

A tavalyi év során a kiadónak sikerült megint negatív hírnévre szert tennie. A Birodalom visszavág. Mármint a játékosoké (is).

A Metacritic weboldal összegyűjti az internetes sajtó tesztjeit, amin keresztül egy átlag pontszámmal látja el a játékokat. Ezt nem befolyásolja a felhasználói értékelés, így lehetséges az, hogy pl. egy játék 82-n áll a 100-ból, de közben mondjuk 2.5/10 értékelést kap a website látogatóitól.

A weboldal összehozta a tavalyi év toplistáját, amiben a felhasználói értékelések nem kerültek figyelembe vételre. Az élen pedig nem más végzett, mint a Bethesda! A második helyre a tavalyi év során feltámadt Nintendo gurult be, a pódium utolsó fokára pedig a nagy N múltbeli riválisa, a SEGA lépett fel. Az Activision Blizzard a 4., a Capcom az 5., a Ubisoft a 6., a Sony pedig csak a 7. helyig ért, de két japán kiadó, a Square Enix a 8. és a Bandai Namco 9. helye is eléggé meglepő. És hol az Electronic Arts?

Nos, ők a 2016-os évet az első helyen zárták, idén pedig a legnagyobb toplistáról kiestek, sőt, a közepes kiadók közül a Nicalis, a Paradox és a Devolver is elverte őket, és azon a listán is csak az 5. helyet érték el! (A másik figyelemre méltó eredményt a Shadow of War körüli botránnyal a Warner hozta össze, ők éppen megelőzték csak az EA-t…) Két játékuk is eléggé alacsony értékelési átlaggal rendelkezik: Star Wars: Battlefront II: 68/100, Need For Speed: Payback: 61/100.

Innen nehéz lesz feltápászkodni az Electronic Artsnak. A végére még egy érdekesség: a lista legaljára felfért a Maximum Games, de már piros értékeléssel – nos, látván, hogy pl. a Road Rage is borzalmas lett, nem csoda.

Forrás: Metacritic

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu