Days Gone: a PlayStation 4 korlátait fogja feszegetni [VIDEO]

A Sony Interactive Entertainment Bend csapata nem kicsi – hát még az a csoport, ami rajtuk kívül dolgozik még a 2019-re halasztott PlayStation 4-exkluzívon.

A GameInformeren több szemszögből is szóba került a Days Gone. A csapat történetét megemlítették – az első Syphon Filteren (ami még PS1-re jött ki) mindössze tizenhárman dolgoztak és kb. egy évbe került egy játék fejlesztése akkortájt. Az Uncharted: Golden Abysson (PlayStation Vita) már ötven fős csapat dolgozott, de ma már 130-an dolgoznak közvetlenül a SIE Bendnek, ám a külsős, third-party és egyéb támogatókkal közel kétszer annyian, 250-en készítik a Days Gone-t.

„Egyértelműen a PlayStation 4 határait feszegetjük. Az első dolog, amit tisztázni szeretnénk, az nem más, hogy mi a Sony vagyunk. A SIE Bend egyenlő a Sony-val. Egy teljes producercsapatunk van, ami havonta kijön hozzánk. Folyamatosan együttműködnek a marketingesekkel, a PR-osokkal, hogy biztosítsák: amit építünk, az olyan dolog, amit el lehet adni és méltó a first-party-hoz, ugyanis ez fontos – elvégre a Sony része vagyunk. Amit igazán csinálni szeretnénk, az nem más, mint egy olyan játék elkészítése, ami a műfajában „osztályelső” lenne – ez nekünk igazán fontos,” mondták a GameInformeres interjúban.

A Naughty Dog (Uncharted, The Last of Us), SIE Santa Monica (God of War), és Guerrilla Games (Horizon: Zero Dawn) hármas mellett ez az elképzelés érthető. A Days Gone, amit a Bend a The Walking Dead és a Sons of Anarchy szerelemgyerekének nevez, 2015-ben lépett teljeskörű fejlesztésbe, úgyhogy négy év kell neki, hogy a PlayStation 4-exkluzív 2019-re elkészüljön. (Már amúgy is elejétől végéig játszható állapotban van az 1200-nál is több dinamikus eseménnyel rendelkező játék, amiben a zombik oda mennek, ahol van mit enniük és inniuk.)

Forrás: GameInformer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu