Véget ért a PUBG Corp. és az Epic Games közti pereskedés!

A PlayerUnknown’s Battlegrounds mögött álló cég lemondott a perről a Fortnite (és az általa is használt Unreal Engine) fejlesztői ellen.

A két battle royale-játék fejlesztői között ott robbant ki a konfliktus, hogy a PlayerUnknown’s Battlegrounds szinte a semmiből kapott tavaly nyáron egy riválist a Fortnite személyében, ami ráadásul free-to-play címként olyan platformokon is feltűnt, ahol a PUBG nem (PlayStation 4, vagy nemrég a Nintendo Switch).

Nos, a perről lemondott a PUBG Corp, akik azért álltak erre az útra, mert szerintük a Fortnite másolta az ő játékukat, és mivel kapcsolatban volt a cég az Epic Gamesszel az általuk licenszelt Unreal Engine 4 miatt, attól tartottak, hogy így könnyen hozzáférhettek a PUBG-hez a Fortnite megalkotása érdekében.

A Bloomberg arról ír, hogy a PUBG Corp. már elküldött egy levelet az Epic Games ügyvédjeinek még hétfőn, és azóta a két cég közti per lezárult, amit a PUBG Corp. meg is erősített. Azt még nem tudjuk, hogy mi az indoklás emögött.

Lehet, hogy a kulisszák mögött egy pár pénzeszsák játszhatott szerepet a per leállításában – fizet az Epic a Fortnite profitjaiból, hogy a PUBG Corp. hallgasson? Biztos csak túlkomplikáljuk…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu