PlayerUnknown’s Battlegrounds: fizetősek lesznek az egyedi szerverek!

Brendan Green (azaz PlayerUnknown) jóformán meg is erősítette ezt a tényt a Berlinben megrendezett PUBG Global Invitationalon.

Azzal védi a fizetősséget, hogy szerinte könnyedebb moddolásnak nevezhető a PC-s változaton már elérhető custom (egyedi) szerver: „Számomra az egész egy játékmódoknak szánt platform építéséről szól. Erre van ott a custom játékmód – egy könnyedebb moddolás. Igazán meg szeretnénk erősíteni a játékosokat, hogy új játékmódokat készítsenek, akár úgy, hogy biztosítjuk számukra a mi preseteinket, hogy ezekkel kísérletezhessenek. Éveken át modder voltam én is, és nem számítottam arra, hogy az ARMA ingyen szervereket biztosítsom nekem a moddolásra, és itt ugyanez a helyzet. Nem biztosíthatunk az embereknek ingyen szervereket. Egyfajta falnak lennie kell a fizetés módjaként, legyen az pont, BP, vagy pénz. Egyszerűen nem tudunk mindenkinek ingyen szervert biztosítani, mert ez nem egy fenntartható üzleti modell. Még ma is fizetek az ARMA 3 szerverekért, mert így működik a világ.” Azért az kicsit merész, hogy az előre elkészített beállításokért (is) pénzt kérnek. Paywall a PUBG-ben…

Amúgy Greene, aki a játék kreatív rendezője, azt is elárulta a PCGamesN-nek, hogy Dél-Koreában azon vannak, hogy képesek legyenek a nézők figyelemmel követni akár száz játékost is az eSport keretein belül. „Ezt mindig is mondtam: nem vagyunk eSportra készek – ezt sosem állítottuk. Az idei év arról szól, hogy a játékot erre felkészítsük. Ez egy kísérlet a formátummal és azzal, miként fogjuk nézni [a mérkőzéseket].” Bugfixek, minőségbeli fejlesztések, és olyan fícsőrök, amiket a játékosok kérnek jó ideje – ilyesmire gondol.

Szóval a PlayerUnknown’s Battlegrounds is megy az eSport felé. A Fortnite után ez nem is csoda.

Forrás: WCCFTech, VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu