Leépítések az Electronic Artsnál is!

Az Electronic Arts is lépett egy hasonlót az Activision Blizzard döntéséhez, de legalább ők nem több száz embert rúgtak ki.

Még 2012-ben hozta létre az Electronic Arts az IronMonkey Studios és a FireMint egyesítésével a FireMonkeys-t, ami Ausztráliában található, és kb. kétszáz főt alkalmazott idáig (játékok? Need for Speed: No Limits, Real Racing, The Sims FreePlay, Need For Speed Most Wanted…). A múlt idő nem véletlen: az alkalmazottak jelentős része személyes megbeszélések révén tudták meg, hogy menniük kell.

Bár ez magában még nem hírértékű, de kb. 80-100 dolgozónak kell elhagynia a „tüzes majmokat”, ami a legrosszabb esetben is a csapat fele. A Game Workers Unite Australia szerint 40-50 főnek kellett elmennie. Ez is jó 20-25 százalék! A Kotaku ausztrál csapatának egy nevének elhallgatását kérő forrás azt mondta, hogy szerinte csak idő kérdése, hogy az Electronic Arts becsukja a boltot. Ez meg is történhet, látván az EA már már arctalan sajtóközleményét: „A FireMonkeys stúdió néhány legsikeresebb mobilos játékunkon dolgozik. Nemrég úgy döntöttünk, hogy a csapatainkat átirányítjuk az élő szolgáltatásokra, és egy konzultációs időszakba léptünk, ami a stúdión belül néhány pozíciót érinthet. Azon dolgozunk, hogy a képességeket összeegyeztethessük az időszak során az Electronic Artson belüli lehetőségekkel, hogy így a lehető legtöbb segítséget nyújthassuk az alkalmazottainknak.” Kulcsszó: élő szolgáltatások. Pénz pénz pénz!

Az ArenaNet (Guild Wars – ők még csak készülnek a leépítésekre a „csökkenő profit” miatt) és az Activision Blizzard után tehát kimondható: február egy rázós hónap a játékiparnak…

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu