A Borderlands sem úszta meg a negatív Steam-kritikákat!

Igaz, a Borderlands 2 lett az első olyan játék, ahol a Steam új „off-topic értékelési rendszere” (hirtelen felbukkanó kritikatömkelegről értesíti a fejlesztőt/kiadót, aki törölheti az értékeléseket, amik nem biztos, hogy magáról a játékról szólnak, az összértékelésbe pedig nem kerülnek bele) működésbe lépett.

A Borderlands 3 egy újabb olyan cím, ami időzített exkluzív lesz PC-n az Epic Games Store-on (de csak (?) fél évig, nem pedig egy éven át). A Twitteren a SteamDB pedig megírta, hogy erre a Steam-felhasználók nem reagáltak valami jól, és a Steam újítása miatt közel négyezer értékelés került figyelmen kívülre a Borderlands 2 esetében – az értékelőknek nem tetszik, hogy a folytatás a rivális digitális boltban startol el először. Lényegében megismétlődik az, amit a Metro: Exodus esetében már láttunk (és az a játék volt az egyik kiinduló ok a Steam újítása mögött).

Erre persze a Gearbox Software főnöke, Randy Pitchford reagált is. „Ironikus, hogy ez a visszaélés [az értékelésekkel] lehetséges, és a Steam nem érdeklődik aziránt, hogy ezt kijavítsa, és ez valamelyest boldoggá tesz a 2K döntésével kapcsolatban, és megfontolom emiatt a Gearbox Publishing elhelyezkedését a [Steam] platformon,” írta Pitchford a Twitteren.

Chet Faliszek, a Stray Bombay társalapítója szerint nem az értékelőkkel van gond: „A tesztbombázás egyre tisztábbá teszi, hogy a játékosoknak nincs lényegében módjuk kommunikálni a fejlesztőkkel úgy, hogy érezzék, hallathatják a hangukat, így az egyetlen, számukra elérhető helyet használják.” A PCGameren pedig a kommentelők között valaki felvetett valamit, ami nem hangzik butaságnak: „A Steam hozzáadhatna egy helyet az oldalához, ahol értékelhetnénk azokat a fejlesztőket/kiadókat, akik ott megjelentetnek játékokat. Így például Gearboxnak egy viszonylag alacsony értékelése lenne a hazudozásaik, vagy az Aliens: Colonial Marines-szel kapcsolatos átveréseik miatt. Ezzel lényegében a Trustpilot valósulna meg.” Ez nem elvetendő ötlet! Sőt, már készül is! Itt a 2K oldala.

Szóval a Borderlands 3 – ami szeptember 13-án, pénteken jön ki PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-n az Epic Games Store-ra – elérte azt, hogy sokaknál kihúzta a gyufát.

Forrás: PCGamer, DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu