Vid2Game: játszható karakterek Facebook-videókból? [VIDEO]

TECH HÍREK – A Facebook mesterséges intelligenciát kutató csapata érdekes technológiával rukkolt elő.

Az Egyesült Államokban található Cornell egyetem (ez Ithacában van, New York államban) weboldalán közzétették a kutatásuk eredményét a Vid2Game névre hallgató elképzelésről, amit két mesterséges intelligencia-hálózat működtet. Az egyikük, a Pose2Pose egy irányítási jel (pl. kontrollerből) alapján manipulálja a karakter pozícióját, testtartását, a másik, a Pose2Frame pedig egy (akár dinamikus) háttér pedig egy nagy felbontású képkockát ábrázol ebből.

„Ebben a munkában egy olyan új metódust fejlesztünk, amivel kivehetünk egy karaktert egy nem kezelt videófolyamatból, majd újraanimálhatjuk azt bármilyen háttérrel egy két dimenziós kezelési jel alapján. A metódusunk képes hosszú, nyersen kezelt folyamatokat egy autoregresszív módon alkotni.

Ezek a pózok aztán egy második hálózat révén videófolyamattá alakítódnak át egy olyan módon, ami a háttér óvatos kezelését és lecserélését lehetővé teszi – ez sok applikáció számára fontos. A mi munkánk utat nyit új típusú, realisztikus és személyre szabott játékoknak, amik könnyen megalkotásra kerülhetnek a mindennapi videókból. Ezeken túl az irányítható karakterek (amik YouTube-szerű videókból kerültek kivételre) megtalálhatják a helyüket a virtuális világokban és a kiterjesztett valóság(ok)ban,” írja a kutatási dokumentumuk.

Azért a Facebooktól, ami több milliárd dolláros pénzbüntetésre is számíthat Amerikában (és ez valószínűleg nekik már rég meg sem kottyan…), ilyet hallani nem éppen bizalomgerjesztő. Ki tudja, hogy mikre használhatják fel ezeket a videókat a háttérben? Persze, lehet ezekből játékokat is csinálni, de azért ennek már talán Nagy Testvér-beütése van, és ugye a Facebook jelenleg az egyik legnagyobb tech cég a világon…

Mindenesetre a lenti videóban láthatjuk, hogy a Vid2Game miként is működik.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu