Az Iron Maiden-per miatt nevet változtatott az Ion Maiden [VIDEO]

Emellett pedig itt az „ex-Ion Maiden” trailere és PC-s megjelenési dátum is.

Pár héttel ezelőtt írtunk róla, hogy az Iron Maiden beperelte az Ion Maiden című retró akciójáték készítőit, az emlékezetes Duke Nukem 3D-t is fejlesztő brit 3D Realms csapatat, amelyik szerintük kihasználta az együttes nevét, hogy a rajongóit becsapja és ezáltal szerezzen hírnevet magának. Egy kicsit az előzményekről:

„Az Iron Maiden mögött álló cég 2 millió dollárra perelte a 3DRealmsot, a kiadót. „A vádlott Ion Maiden neve közel azonos a kérdéses Iron Maiden védjeggyel, hangjával és keresedelmi benyomásával,” mondja a vádirat, ami hozzáteszi, hogy az Ion Maiden jogsértése „hihetetlenül nyilvánvaló”, továbbá „jóformán azonos imitációja” csak az Iron Maidennek. ”

Aztán még az is probléma, hogy az FPS főhőse, Shelly Harrison másolja az Iron Maiden egyik alapítótagjának, Steve Harrisnek a nevét, továbbá azt is említi a vádirat, hogy az Ion Maiden azonos „látványú és érzésű” mint az Iron Maiden Legacy of the Beast nevű, 2016-ban kiadott okostelefonos játéka… no, és a 3DRealmsnak nem csak a két milliót kellene kiperkálnia, hanem ezen túl a név használatát fel kell függeszteniük, továbbá az ionmaiden.com URL-jét is át kellene adniuk.”

És hogy mi lett a végeredmény? A 3D Realms most jelentette be, hogy az Ion Maident Ion Fury-nak nevezik át, illetve azt is, hogy a pörgős akciójáték augusztusban kerül a boltokba.

Az új trailerben láthatjuk, ahogy a retro-stílusú shoot’em up olyan klasszikusokat próbál idézni, mint a DOOM, vagy a Duke Nukem. „Miután alaposan megfontoltuk, úgy döntöttünk, az Ion Maiden nevű játékunkat Ion Fury-nak nevezzük át.” – nyilatkozta a 3D Realms főnöke, Mike Nielsen.

„Sokat gondolkoztunk rajta, hogy de a legfontosabb, hogy a rajongóinknak okoznánk csalódást, hogyha egy hosszú legális vitába keverednénk.” – tette hozzá Nielsen.

Az Iron Fury -immár új néven – augusztus 15-én kerül a boltokba – először csak PC-re, de természetesen más platformok is várhatók.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu