Beperli az Ion Maident az Iron Maiden! [VIDEO]

A heavy metal zenekar két millió dollárt követel, mert túlzottan hasonló a Ion Maiden játék neve!

Az Iron Maiden egy brit heavy metal zenekar, aminek talán legnagyobb sikere az 1982-ben kiadott Number of the Beast névre hallgató album. És az Ion Maiden? Egy 2018 februárjában a Steamen korai hozzáférésben megjelent FPS, amit a Voidpoint fejleszt, és ez a 90-es évek klasszikusait igyekszik prezentálni egy minőségi formában. A kettőnek tehát semmi köze nincs egymáshoz, csak annyi, hogy utóbbi egy R betűt leszámítva azonos nevű az előbbivel.

Igen ám, de a Blabbermouth arról ír, hogy az Iron Maiden mögött álló cég 2 millió dollárra perelte a 3DRealmsot, a kiadót. „A vádlott Ion Maiden neve közel azonos a kérdéses Iron Maiden védjeggyel, hangjával és keresedelmi benyomásával,” mondja a vádirat, ami hozzáteszi, hogy az Ion Maiden jogsértése „hihetetlenül nyilvánvaló”, továbbá „jóformán azonos imitációja” csak az Iron Maidennek. Aztán még az is probléma, hogy az FPS főhőse, Shelly Harrison másolja az Iron Maiden egyik alapítótagjának, Steve Harrisnek a nevét, továbbá azt is említi a vádirat, hogy az Ion Maiden azonos „látványú és érzésű” mint az Iron Maiden Legacy of the Beast nevű, 2016-ban kiadott okostelefonos játéka… no, és a 3DRealmsnak nem csak a két milliót kellene kiperkálnia, hanem ezen túl a név használatát fel kell függeszteniük, továbbá az ionmaiden.com URL-jét is át kellene adniuk.

Pedig az Ion Maiden egy érdekes koncepció – és még nem jelent meg a játék, ami a PC-n kívül a PlayStation 4-re, az Xbox One-ra és a Nintendo Switchre is ki fog jönni idővel (igaz, kérdéses, hogy így milyen néven…). Ez a játék ugyanis a Bombshell (egy korábbi, pár éve kijött 3DRealms játék) előzménye, és közel húsz éve először láthatjuk először kereskedelmileg értékesített játékban a Build engine-t, amit korábban például a szőke macsó Duke Nukem is használt a Duke Nukem 3D-ben…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu