Nem lesz dohányzás a Gears 5-ben!

A The Coalition „elkerüli a dohányzás megjelenítését, illetve nem fogja dicsőíteni azt” a régebben Gears of War néven futó sorozat legújabb felvonásától kezdve.

A Variety arról ír, hogy a Truth Initiative néven futó, amerikai non-profit szervezet először a Turner Broadcastingot kereste meg az ügyben. A Turner futtatja az ELeague-et, ami egy nyári Gears meghívásos eSport-rendezvényt futtat ezen a hétvégén, és a Truth Initiative ennek most egy promóciós partnere. A Turner viszont közvetlenül a Gears 5 fejlesztőihez fordult a Truth Initiative kérésével: ne legyen dohányzás a játékban.

A Truth Initiative 1999-ben alakult egy megállapodás eredményeképp: az Egyesült Államok 46 államának igazságügyminisztere és az amerikai dohánygyártó cégek ráztak kezet, hogy a dohányzással kapcsolatos egészségügyi költségeket kárpótolják. A szervezet célja az, hogy „egy olyan kultúrát elérhessen, amiben minden fiatalkorú és fiatal felnőtt elutasítja a dohányzást”, és ezt több kutatási kezdeményezéssel, illetve a Truth Campaign névre hallgató, a tinédzserek dohányzásának csökkentését támogató médiakampánnyal igyekeznek elérni.

„A popkultúrában látható, dicsőített dohányzás átható ismételt felemelkedésének közepette dicsérjük [a The Coalitiont], mert kivették a dohányzást a Gears 5-ből, és az ELeague-et azért, mert ezen a hétvégén egy dohányzástól mentes játékot tesz a főszerepbe. Reméljük, hogy ez a döntés bátorítani fog más játékfejlesztőket és közvetített bajnokságokat arra, hogy kövessék ezt a példát, és új szintre emeljék a dohányzásmentesség révén a játékélményt,” mondja Robin Koval, a Truth Initiative vezérigazgatója. „Első kézből láttam a dohányzás gyilkos hatását. Mindig is fontos volt számomra, hogy ne használjam narratív eszközként a dohányzást, és ezért hoztuk meg azt a tudatos döntést, hogy elkerüljük a dohányzás megjelenítését, illetve annak dicsőítését a Gears 5-ben, továbbá a jövőben a Gears of War-univerzumban is,” tette hozzá Rod Fergusson, a Gears 5-öt fejlesztő The Coalition főnöke. Az Xbox Game Studios szóvivője szerint ezt a döntést a The Coalition maga hozta meg, nem volt erre felső utasítás a Microsofttól.

A Gears 5 szeptember 10-én jön ki Xbox Onera és Windows 10-re.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu