Menu

Nem lesz dohányzás a Gears 5-ben!

A The Coalition „elkerüli a dohányzás megjelenítését, illetve nem fogja dicsőíteni azt” a régebben Gears of War néven futó sorozat legújabb felvonásától kezdve.

A Variety arról ír, hogy a Truth Initiative néven futó, amerikai non-profit szervezet először a Turner Broadcastingot kereste meg az ügyben. A Turner futtatja az ELeague-et, ami egy nyári Gears meghívásos eSport-rendezvényt futtat ezen a hétvégén, és a Truth Initiative ennek most egy promóciós partnere. A Turner viszont közvetlenül a Gears 5 fejlesztőihez fordult a Truth Initiative kérésével: ne legyen dohányzás a játékban.

A Truth Initiative 1999-ben alakult egy megállapodás eredményeképp: az Egyesült Államok 46 államának igazságügyminisztere és az amerikai dohánygyártó cégek ráztak kezet, hogy a dohányzással kapcsolatos egészségügyi költségeket kárpótolják. A szervezet célja az, hogy „egy olyan kultúrát elérhessen, amiben minden fiatalkorú és fiatal felnőtt elutasítja a dohányzást”, és ezt több kutatási kezdeményezéssel, illetve a Truth Campaign névre hallgató, a tinédzserek dohányzásának csökkentését támogató médiakampánnyal igyekeznek elérni.

„A popkultúrában látható, dicsőített dohányzás átható ismételt felemelkedésének közepette dicsérjük [a The Coalitiont], mert kivették a dohányzást a Gears 5-ből, és az ELeague-et azért, mert ezen a hétvégén egy dohányzástól mentes játékot tesz a főszerepbe. Reméljük, hogy ez a döntés bátorítani fog más játékfejlesztőket és közvetített bajnokságokat arra, hogy kövessék ezt a példát, és új szintre emeljék a dohányzásmentesség révén a játékélményt,” mondja Robin Koval, a Truth Initiative vezérigazgatója. „Első kézből láttam a dohányzás gyilkos hatását. Mindig is fontos volt számomra, hogy ne használjam narratív eszközként a dohányzást, és ezért hoztuk meg azt a tudatos döntést, hogy elkerüljük a dohányzás megjelenítését, illetve annak dicsőítését a Gears 5-ben, továbbá a jövőben a Gears of War-univerzumban is,” tette hozzá Rod Fergusson, a Gears 5-öt fejlesztő The Coalition főnöke. Az Xbox Game Studios szóvivője szerint ezt a döntést a The Coalition maga hozta meg, nem volt erre felső utasítás a Microsofttól.

A Gears 5 szeptember 10-én jön ki Xbox Onera és Windows 10-re.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love

No comments

Vélemény, hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu

https://smallseotools.com/