Filmes segítséget is kapott a John Wick Hex! [VIDEO]

A hivatalos játékadaptáció, a John Wick Hex nem lenne a névhez illő a megfelelő kaszkadőrös segítség nélkül.

Kiemeljük, hogy hivatalos – van ugyanis egy 8-bites rajongói játék is a John Wickből, amiről nem is olyan rég beszámoltunk -, de mindenesetre a John Wick Hex komoly segítséget kapott. Lényegében a filmes trilógia kaszkadőrkoordinációért felelős cége is közreműködik a fejlesztésben. A lenti videóban az 87Eleven Action Design kaszkadőrkoordinátora, Jonathan Eusebio elmagyarázza, hogy a John Wick Hexben a harci stílus többnyire a problémamegoldásról fog szólni, de a Judohoz hasonlóan a momentum is kiemelt fontosságú. Az a célunk, hogy folyamatosan mozgásban legyünk, állandóan tudjuk, hogy mi van a környezetünkben, és a leggyorsabb módot meg kell találnunk a ránk lövöldöző ellenfelek megölésére. (Ez a mondat amúgy abszolút illik a 2016-os Doom-rebootra, és – ha a játékmenet ebben a tekintetben nem fog változni – a Doom Eternalra, a folytatásra is passzolni fog novemberben.)

Az üresebb pillanatokat is ki kell használni – az újratöltés során is agresszív, taktikus megközelítés szükséges. Itt Mike Bithell, a játék fejlesztője példaként az első John Wick-filmet hozta fel, amikor is Wick (akit a Cyberpunk 2077-ben feltűnő Keanu Reeves alakít) az újratöltés előtt elkábította ellenfelét, majd a töltényekkel a tárban megölte őt. Erre is utalva fogunk találni a játékban egy rendszert, ami a cselekedetek félbeszakítására és az ellenség elkábítására törekedik majd, és így több irányításunk lehet az izometrikus nézetű harci mezőn, és nem kell például egy megállíthatatlan menetelésre gondolni, hiszen ezek egyfajta pihenőként is szolgálni fognak. Ahogy a videó címe is írja: echte gun-fu. A John Wick Hexben lesz egy visszajátszó rendszer is, amit a Lionsgate Films javasolt – így visszanézhetjük a pályákat, és talán olyan érzésünk lehet mintha egy filmet néznénk.

A John Wick Hexnek csak egy baja van: nincs megjelenési dátuma, és esélyes, hogy a jelenleg PC-re biztosan készülő projekt Epic Games Store-exkluzív lesz – már van is oldala ott.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu