Crash sem ússza meg mikrotranzakciók nélkül!

Ez nem valami poén: a Crash Team Racing: Nitro-Fueledbe mikrotranzakciókat pakol az Activision Blizzard!

Bár a frissítés jelenleg még nem érhető el az eredetileg a PS1-re ’99-ben kijött gokartos játékhoz (ugyanis augusztus 2-án fog elvileg megjelenni), már most beszélhetünk arról, hogy ez a kis update a Back N. Time nevű Grand Prix mellett (őskori pályákon való versenyzés – visszamegyünk az időben és ez a karaktereken is látszódni fog…) bizony a nem sokak által szívlelt mikrotranzakciókkal is erősíteni (?!) fog.

Egy blogposzt erősítette meg, hogy lehetőségünk lesz a Wumpa érméket több fajta bundle révén megvásárolni, és bár az árazásról nincsen még szó, már most azt írja az Activision, hogy „az új opció nem fogja megváltozatni a játék fő mechanikáit”. Ezek a Wumpa érmék pusztán játékkal is megszerezhetőek természetesen, és ezekkel a játékbeli boltban (Pit Stop Store) lehet karaktereket és kozmetikus tárgyakat, skineket vásárolni (a Back N. Time frissítéssel pár példa: Mad Scientist Crash, Sabretooth Pura, Stone Age N. Tropy).

De itt a probléma: a monetizáció. Mintha a Call of Duty: Black Ops IIII is hasonló menetrendet követett volna: először megjelent az alapjáték, aztán egy frissítéssel jajj, csendben bejöttek a mikrotranzakciók, hogy a kiadó ezzel elkerülje a megjelenéskor, a játékok számára kulcsfontosságú időszakban a kritikákat. Úgyhogy amit az Activision Blizzard a PlayStation 4-re, Xbox Onera és Nintendo Switchre megjelent Crash Team Racing: Nitro-Fueled esetében elkövet, mondjuk ki, pofátlanság. Persze, nem kötelező a mikrotranzakciók használata, de képzeljük már el, hogy mi lett volna, ha kapásból a megjelenés időpontjában 2016 nyarán a Crash Bandicoot N. Sane Trilogyban vehettük volna életeket a PlayStation 4-en? (Egy évvel később jöttek a további portok.) Ugye, hogy nem lenne jó?

A kiadók talán túlzásba viszik a monetizációt, és ezt jobb nem szó nélkül hagyni – ha hagyjuk, nem tanulnak a hibákból és mindenhová berakják azt (ahogy a Wolfenstein: Youngbloodba is, ahol az első frissítés PC-n kapásból elvette a Cheat Engine-es tárgymegszerzés lehetőségét – köszi, Bethesda!).

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu