Törölték az ezer játékost elbíró battle royale játékot!

A Mavericks: Proving Grounds battle royale játék, amiben ezren küzdhettünk volna a győzelemért, nem fog már elkészülni.

Az Egyesült Királyságból származó fejlesztőcsapat, az Automaton Games weboldalán az olvasható, hogy pénzhiány miatt nem tudják tovább fejleszteni a Mavericks: Proving Groundsot, sőt, a stúdió maga is csődöt jelentett, így annak is lényegében konyec van. Ez azért is hatalmas meglepetés, mert egy héttel ezelőtt arról beszélt még az Automaton Games, hogy a játék fejlesztésével elérték az alfa verziót, ami nagy mérföldkőnek számít. Mindezt azután érték el, hogy az idei E3-on a Mavericks: Proving Grounds játszható volt! A szomorú az egészben az, hogy novemberre tervezett a csapat egy nyilvános bétát. Ennek is így búcsút mondhatunk.

A játék a felhő alapú, jelenleg igencsak ígéretesnek tűnő SpatialOS technológiát és annak eszközeit használta volna, hogy a pályán tényleg elférjen ezer játékos. (Korábban, amikor még nem volt hivatalos név és csak Project X-ként ismertük a játékot, csak négyszáz játékosról volt szó. Biztos fejlődött a technológia azóta…?) Lehet, hogy a Maverick: Proving Grounds túl korai lett volna? Pár év múlva biztos menni fog már ilyesmi, és lehet, hogy az Automaton Games csődöt jelentése csak a jó helyen, rossz időben gondolat miatt történhetett (vagy mégsem – ez a hirtelen fordulat nagyon furcsa).

Eközben van azért egy másik játék is, amiről nem szabad megfeledkezni. Az Automaton Games korábban kiadta a free-to-play műfajú, aszimmetrikus FPS-ét, a Deceitet, amit Steamen itt találhatunk meg továbbra is, ugyanis a csődgondnokok ennek a játéknak egy új licenszelési terven dolgoznak, hogy legalább ez a projekt ne kerüljön végleg egy kukába. Jelenleg nincs tervbe véve, hogy a Deceit megszűnjön és a Steamről levételre kerüljön, úgyhogy a többnyire pozitív kritikákkal rendelkező játék felett a képletes damoklészi kard nem lebeg.

Úgyhogy röviden: Maverick: Proving Grounds battle royale játék – game over, Deceit: continue. Az előbbi játéknak nem jutott pénz a folytatásra.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu