Miért nem lesz négy fős co-op a Gears 5 sztori módjában?

A Gears of War-sorozat legújabb felvonása ezt a már-már elvárt funkciót kihagyja.

Azok után, hogy a Gears 5-ből a dohányzásra utaló dolgok kivételre kerültek, újra szóba kerül negatív megközelítésben a The Coalition által fejlesztett játék. Rod Fergussont, a stúdió vezetőjét a San Diego Comic-Conon kérdezték arról, hogy itt is lehetőségünk lesz-e kooperatívan végigjátszani a sztorit. A válasza ez volt: „Nagy co-op játékos vagyok – minden, amit csinálok, ezen alapul. A probléma a négy fős kooperatív játékmenettel az, hogy kaotikus. Amikor ezt a Halo-élményt először játszottad, fogadni mernék arra, hogy nem teljesen értetted itt-ott, hogy mi is történik. Miközben felveszed a lőszert, valaki triggereli az eseményt, amivel az bekövetkezik. Technikai probléma is van a négy játékossal – sokkal nagyobb világokra van szükséged. Az egyik dolog, amit az első két Gears of War után a harmadikban láthattál, azok a nagyobb pályák voltak, mert „most helyeket kell találnom négy embernek, hogy fedezékbe vonulhassanak”. Szóval jóval nagyobb kihívás felépíteni a világokat, és a történet előadására is ez vonatkozik. Ha megnézed a Gears [of War] 3-ban a jeleneteket… az egyik dolog, amin [Karen Travisszal, az íróval] dolgozni kellett, az volt, amikor mindenki sorra került és mondott egy sornyi szöveget, mert sosem hagyhattad magukra a karaktereket. Mindig négy embernek kellett a jelenetben lennie, így mind a négyüknek ki kellett fejezni a véleményüket.

Szóval amikor visszamentünk a Gears [of War] 4-hez, az első dolgunk az volt, hogy a kooperatív játékot lecsökkentettük két fősre. Részben technológiai okai, részben történetelőadási okai voltak ennek. Nehéz volt egy magával ragadó történetet előadni úgy, hogy senki sem mehet egyedül a WC-re, mert mindig magával kell vinnie a három barátját. Eközben jobb és nagyobb ajánlatunk van másutt. Az Escape [mód] három fős, a Horde pedig öt fős. Úgy érzem, hogy akármilyen szórakoztató is [a kooperatív játék], valamelyest felhigítja a történetet. Sok kooperatív dolog lesz neked és a barátaidnak a Gears 5-ben, de a négy fős kooperatív sztori nem tartozik ezek közé. Sajnálom!”

Úgyhogy ebben a tekintetben a szeptember 10-én Xbox One-ra és Windows 10-re megjelenő Gears 5 elmarad a Gears of War 3-tól, ami anno Xbox 360-on jött ki.

Forrás: Screenrant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu