Miért vannak dobozok a Borderlands 2 pályái alatt? [VIDEO]

A Gearbox senior programozója, Kyle Pittman több furcsaságot is elmagyarázott az eredetileg 2012-ben PS3-ra, X360-ra és PC-re kijött Borderlands 2 körül a Boundary Break legújabb videójában.

Így megtudtuk például azt, hogy a karakterek intrója a saját hátterükkel a játék világában történik. Ha kizoomolunk (és miért is ne – az Unreal Engine 3-mal nem olyan nehéz megoldani), látható, hogy a háttér csak egy textúra, ami eltűnik az intró végén. (Ez a videóban 9:30 körül látható.)

Üres dobozok (téglatestek, mindegy – a geometria nem erősségünk…) is találhatóak messze a pályák alatt (lásd 7 perc körül) – ezeknek is van létjogosultsága: „Ha az egyik pályáról a másikra mész, majd meghalsz és respawnolsz, akkor vesszük a játékbeli karakteredet, és ezekbe a lenti régiókba mozgatjuk őket. Lényegében ez egy megoldás arra, hogy kivegyük a karaktert és biztonságos helyre tegyük,” mondja Pittman. A dobozok bugfixként kezdték életüket az első Borderlandsben (az meg már majdnem tíz éve volt – Pittman azon is dolgozott), ugyanis a pályák közötti mozgás során bekövetkezhetett az, hogy a játékosok járművei kiestek a világból [ezt elég sok játékban láthattuk az utóbbi években is – lásd No Man’s Sky, vagy Mass Effect: Andromeda – a szerk.], és a dobozokba való mozgatással sikerült kiküszöbölniük a kiesősdit.

A videóban még láthatunk egy T-pózoló Claptrapet, aki egy, a játék legelején levő domb alatt van (elfelejtették kivenni onnan), szivárványszínű dobozokat (a világból kivett assetek ideiglenes, placeholder helyettesítői), illetve az Angel elleni bossfight platformja alatt is vannak rejtett kockák (az elektromosságért felelős generátorok támaszaiként szolgálnak). A közel húsz perces videó során van azért még pár meg nem említett érdekesség, ami miatt érdemes megtekinteni azt.

Mindig érdekes látni ilyen kulisszatitkokat – valószínűleg a Borderlands 3-ban is lesznek ilyenek. A játék szeptember 13-án jön PlayStation 4-re, Xbox Onera és PC-n Epic Games Store-ra.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu