Remek hasonlattal élt a Devolver Digital társalapítója

„Ha a játékok drogok, akkor ajánljunk az embereknek tudattágítókat,” mondja Mike Wilson, a Devolver Digital társalapítója. Már ez is önmagában fura, de meg lehet magyarázni.

Wilson a Reboot Developer Red konferencián felszólalt, és erről tudósít a Gamesindustry. Itt azt mondta, hogy a játékfejlesztők lényegében a drogdílerek digitális megfelelői, és ezt a szerepet felelősséggel kell vállalniuk. „Az országot etetjük, a világot etetjük, és mi döntünk arról, hogy mit teszünk az alkotásainkban – ez gyakran annak az eredménye, amit mi kaptunk enni. Mi gyógyszergyártó cégek vagyunk. Mi vagyunk azok, akikhez az emberek a legsebezhetőbb pillanataikban fordulnak, amikor a leginkább a padlón érzik magukat, amikor egy darab sz_rként érzik magukat, vagy amikor az életük nem úgy alakul, ahogy kellene, mert egy győztesek és vesztesek társadalmában élünk, ami olyan dolgokon alapul, amiket a fiatal embereknek mostanában lényegében lehetetlen elérniük.

Ha úgy gondolod, hogy ezek [mármint a játékok] drogok – és egyáltalán nem vagyok ellenük… -, akkor ha drogdílerek lennénk, ajánljunk az embereknek tudatmódosítókat. Ajánljunk az embereknek valami olyasmit, ami segít nekik a fejlődésben és növekedésben. Ne adjunk nekik kokaint, vagy methet. Ne bányásszunk – szó szerint! – a függők után!

Össze fogjuk-e szedni magunkat, és szándékkal fogunk-e rendelkezni afelől, hogy mivel etetjük a barátainkat, saját magunkat, a közönséget, és a fiatal embereket a legsebezhetőbb állapotukban? Akkor ki fogja ezt csinálni? Hagyjuk az egészet a kaszinók vezetőire? Hagyjuk azokra az emberekre, akik felhasználói nyereségekről és monetizációról beszélnek? Megpróbálunk ebben a játékban versengeni [velük]?”, mondta Wilson.

Wilson, aki a Devolver Digital társalapítója is, ezután a Twitteren egy képen kifejezte, hogy ez kizárólag az ő saját gondolatai, nem pedig a Devolver Digital nevében nyilatkozott így. Ettől függetlenül mindenféleképpen találó gondolatmenete van – és ezzel ő elég szépen odaszólt például az Electronic Artsnak és a Ubisoftnak. Több olyan játékipari személyiségre van szükség, mint Mike Wilsonra.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu