Death Stranding: így még nem láttad játszani! [VIDEO]

A PlayStation 4-re novemberben megjelent, PC-re pedig a nyár elején érkező Death Strandinget így nem hittük volna, hogy játszani lehetne…

Allen Pan villamosmérnökként dolgozik. Úgy érezte, hogy ráférne egy kis testmozgás. Ekkor beszerzett egy futópadot, és itt jön az elképesztő fordulat: átalakította egy PlayStation 4-es kontrollerré, így az edzéshez szánt eszközből lényegében egy DualShock 4-et csinált. Ha ez még nem volna elegendő, akkor hozzátesszük, hogy Pan így játszott Hideo Kojima új játékával…

Jó, nem teljesen nevezhetjük tökéletesnek a mérnök elképzelését, hiszen a DualShock 4 jobb analóg karját továbbra is használnia kell a kamera forgatásáért, de a bal kart eltávolította és beszerelte a futópadba, hogy így fusson vagy sétáljon Sam „Porter” Bridges, a Death Stranding főszereplője. Persze Pan ennél részletesebben is elmagyarázta, hogy a Sony kontrollerjét hogyan tudta összeházasítani egy futópaddal, de mivel nem vagyunk jártasak az ő munkájában, ebbe inkább nem mennénk bele részletesebben.

Mégis, ez tökéletes példája a „kössük össze a kellemest a hasznossal” iránynak, hiszen a Death Strandingben eléggé sokat kell mozognunk (elvégre az Egyesült Államok keleti partjáról el kell jutnunk a nyugati partig – az pedig nem egy olyan táv, amit csak úgy megteszünk egy nap alatt egy autóban…), és Pan egyedi irányítási módszerének köszönhetően ő is mozgott a játék során. Ezzel pedig meg is cáfolta azokat, akik szerint a videojátékkal foglalkozók lusták.

A több mint tizennégy perces videóhoz sokat nem is kell hozzáfűznünk (csak annyit, hogy Pant sem fizette le a Monster, akiknek az energiaitalát burkolt reklámként folyton az arcunkba kapjuk, mivel egy hasznos tárgy a játékban…). Hihetetlenül kreatív elgondolás, és ezt mindenféleképpen elismerés illeti. Az emberi kreativitás tényleg nem ismer határokat.

A Death Stranding PC portjáról pedig hamarosan talán komolyabb részleteket is hallani fogunk. A nyár eleje nincs annyira messze (elvégre már most február van, és mintha tegnap kezdődött volna 2020…), és lassan illene beszélni a portról.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu