103 éves korában meghalt Kirk Douglas, a klasszikus Hollywood egyik legnagyobb sztárja

MOZI HÍREK – A fia, Michael Douglas jelentette be a People.com magazinnak, hogy apja, Kirk Douglas elhunyt.

„Borzasztó szomorúsággal jelentem be testvéreimmel együtt, hogy Kirk Douglas a mai napon, 103 éves korában elhagyott minket.” – olvashatjuk a People magazin oldalán.

„Legenda volt a világ számára, egy olyan színész, aki még a filmvilág klasszikus korában élt, egy humanitárius, aki számára az igazság és az ügyek, amelyekben hitt, mindannyiunk számára egy erkölcsi alapot állítottak fel.” – folytatta Micheal Douglas.

„Számunkra, Joel és Peter számára mindig is egyszerűen Apa volt és Catherine számára egy csodálatos após, illetve az unokái és ükunokái számára egy szerető nagyapa, a felesége, Anna számára pedig egy fantasztikus férj volt.”

„Kirk életét igazán „jól” élte meg és egy olyan örökséget hagy maga után, amely több generáció számára is fent marad, a történelem számára pedig egy igazi filantrópként marad fent, aki segítette a közösséget és békét hozott a bolygó számára.” – folytatta még Michael apja érdemeinek taglalását. „Hagy fejezzem be azokkal a szavakkal, amelyeket az utolsó születésnapján mondtam neki és amelyek mindörökké igazak maradnak. Apa – annyira szeretlek és annyira büszke vagyok, hogy a fiad lehetek.”

Kirk Douglas a New York állambeli Amsterdamban született Issur Danielovitch Demsky néven, egy Oroszországból bevándorolt hétgyermekes zsidó család egyedüli fiaként. Nehéz gyermekkora ellenére kiválóan tanult, sportolt, az egyetemen birkózásban és színjátszásban is jeleskedett. New Yorkban az Amerikai Színművészeti Akadémia diákja volt, közben több mint ötven különböző munkahelyen dolgozott, hogy előteremtse a tandíjat.

Az ezerkilencszázharmincas évek végén, amikor színpadi pályafutása elindult, változtatta nevét Kirk Douglasre. Amerika hadba lépése után, 1941-ben bevonult a haditengerészethez, a színpadra csak 1945-ben tért vissza. A következő évben kezdődött filmes pályafutása, melynek során mindvégig sikerült elkerülnie a beskatulyázást, drámai hősöket, romantikus és modern figurákat egyaránt hitelesen személyesített meg, alakításait a természetesség mellett lélektani elmélyültség jellemezte. 1949-ben játszott először Burt Lancaster oldalán, legendás párosuk hét kasszasikert eredményezett (köztük az Újra szól a hatlövetű című westernnel vagy a Hét májusi nap című politikai thrillerrel), az utolsó a sorban a Kemény fickók (1986) volt.” (Forrás Wikipédia)

 

 

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu