Felújítást kap a Blade Runner; ismerős arcok a felújítás mögött

A Blade Runner: Enhanced Edition-t ugyanis pont az a stúdió csinálja, akiknél a System Shock remake is lassan alakul.

A Blade Runner – amit magyarul Szárnyas fejvadász néven ismerhetünk – 1982-ben bukkant fel a mozikban, és akkora sikere lett, hogy ma már klasszikus, kultikus alkotásnak nevezhetjük. Ebből készült egy játékadaptáció 1985-ben, de nem erről van itt szó most, hanem az 1997-esről. Ezt a point-and-click kalandjátékot egy bizonyos Westwood Studios alkotta, akik ekkor már elindították a Command & Conquer-t (ami találó módon szintén felújítást kap kollekció formájában).

Nos, a ’97-es játékból jön egy felújítás, ugyanis az Alcon Entertainment és a Nightdive Studios bejelentette, hogy PlayStation 4-en, Xbox One-on, Nintendo Switch-en, és PC-n (Steamen) is valamikor idén elstartol a Blade Runner: Enhanced Edition. Ebben Ray McCoy nyomozó történetét láthatjuk, ahogy ő egy futurisztikus Los Angelesben leszámol a renegát replikánsokkal. (A poén az, hogy 2019-ben játszódik a történet, de a város messze nem lett olyan, mint amilyennek ábrázolták.) Az alapjátékból több mint egy millió példány fogyott, és az első DICE Awardson meg is kapta az Év játéka díjat. Amúgy a GOG-on elérhetjük!

A Blade Runner: Enhanced Edition az eredeti játék „kifinomult, prémium restaurált változata” lesz, ami a Nightdive saját engine-jén, a KEX-en fut majd. Ezt az engine-t a Turok és a System Shock felújításához is bevetették. Frissített karaktermodellek, animációk és jelenetek lesznek, de a szélesvásznú felbontásokat is támogatni fogja, illetve a billentyűzetet, kontrollert is nekünk megfelelően beállíthatjuk. A német, francia, olasz és kínai fordításokat is támogatni fogja.

Stephen Kick, a Nightdive vezérigazgatója szerint a Blade Runner még ma is bámulatos eredményt mutatott fel, és bár a KEX-szel felújítják a grafikát és tiszteletre méltóan felemelik a játékélményt, ők továbbra is megőrzik a Westwood elképzelését és játékmenetét, így úgy fog kinézni és látszódni a Blade Runner mint két évtizede.

Úgyhogy a Blade Runner: Enhanced Edition valamikor idén jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re és Steamre.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu