Final Fantasy VII Remake: hiány a lemezes kiadásból a koronavírus miatt

Egyre nagyobb esélye van annak, hogy eleinte csak digitálisan szerezhetjük be a Final Fantasy VII Remake-et.

A Twitteren azt írja a Square Enix, hogy a bolti forgalmazásban és terjesztésben előreláthatatlan, országonként eltérő változások miatt egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy nem kapjuk meg április 10-én a játékot. A japán kiadó szigorúan nyomon követi a szituációt, és együttműködik a partnerekkel, forgalmazókkal és a cég európai, amerikai csapataival, hogy mindenkinek jusson LEMEZES kiadás a Final Fantasy VII Remake-ből. Megismételjük: LEMEZES. Tehát a digitális változat nem érintett! Aki eddig is úgy tervezte, hogy a PlayStation Store-on keresztül esik neki Cloud kalandjainak felújított változatának, akkor nem kell aggódnia – az április 10-ei megjelenési dátum ebben a szemszögben nem érintett.

A koronavírus világjárványa miatt merült fel ez az előreláthatatlan és szomorú helyzet, de a Square Enix rajongóinak és fogyasztóinak egészségét nem kívánja elhanyagolni, bár a megjelenést már nem tolja el, de lehetnek fennakadások a bolti verzió terjesztésében. Azt már most elárulta a japán cég, hogy pénteken ismét jelentkezni fog az üggyel kapcsolatban, így a hétvégén már tudni fogjuk, hogy a lemezes verziót még behúzhatjuk-e április 10-én, vagy arra még várnunk kell. (És tényleg, országonként eltérő méretű, de JELEN LEVŐ problémáról van szó!)

Úgyhogy a Final Fantasy VII Remake (első része…) és a Resident Evil 3 Remake, Resident Evil Resistance páros annyira nem érintett, de ha a vírusjárvány nem lesz komolyabban elfojtva (és mondjuk úgy, hogy bizakodni nincs nagyon okunk, leszámítva egy francia orvosi kísérlet eredményét – szerintük a HCQ + azithromycin kombinációjával hat nap alatt negatív teszteredményünk lehet), akkor ki tudja, hogy lesznek-e olyan játékok, amik pont a járvány miatt lesznek elhalasztva pár héttel, hónappal. Reméljük, hogy nem így lesz.

A Final Fantasy VII Remake digitálisan mindenféleképpen, lemezesen pedig TALÁN április 10-én érkezik, kizárólag PlayStation 4-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu