Koronavírus és játékipar: erősödni fog a piac a kór terjedése ellenére is

A COVID-19 világszerte terjed, de ennek ellenére is úgy gondolják az elemzők, hogy a  játékipar ebből hasznot fog húzni.

A WCCFTechnek több elemző is azt mondta, hogy mivel az emberek igyekeznek elzárkózni egymástól a járvány lelassítása érdekében, más szórakozási formák felé fordították figyelmüket. Így például sokan játszanak: rekordokat dönt a Steam és a Counter-Strike: Global Offensive, a net meg le van terhelve, mert sokan például Call of Duty: Warzone-oznak (már 30 millió játékosnál tart), vagy Fortnite-oznak.

A Redeye, egy svéd biztonsági cég szerint a digitális szórakoztatási formák, és ezek közül főképp a videojátékok lettek a legbiztonságosabbak a koronavírus kitörése óta, és bár az ipar részvényei itt is zuhantak (ahogy a világ sok tőzsdéje is, nem beszélve a mi – már amúgy is gyenge – pénznemünkről…), de nem estek akkorát mint az ólajtó, ami szerintük egy egészséges jel az amúgy egészségtelennek tűnő piacon.

Karol Severin, a MiDiA Research vezető elemzője szerint nem csak jobb lekötő hatással rendelkeznek a játékok (ez igaz: pl. egy film csak két óráig foglal le minket, egy játék pedig ennél jóval tovább is, ha az megtetszik…), de ezek révén szocializálódhatunk anélkül, hogy fizikai kapcsolatot kellene teremtenünk. Szerinte nem csak a közösségi médián megy minden kapcsolattartás, és a játékok emiatt is nyomuilnak mostanában.

Az elemzők úgy vélik, hogy a körülmények miatt még többen fognak a játékokhoz fordulni, így a játékosok száma alaposan meg fog nőni. Az ipar pedig úgy számol, hogy ezen újoncok részben vissza fognak térni a játékokhoz a későbbiek során is. Csak aztán nehogy túlzottan elbízzák magukat, mert ebből még szép arcra esés lehet a történet vége.

Úgyhogy ha április végén (ha még nem dobjuk fel addig a pacskert) bejönnek a nagyobb kiadók és konzolgyártók pénzügyi jelentései, és mindenhol pozitív számokat látunk… na, az ezért lesz.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu