Xbox: magyar akció-szerepjáték a májusi Games With Goldban

Az Xbox magyar játékok terén eddig is kínált már érdekességeket, hiszen Game Pass-ban egy évig elérhető volt a Operencia: The Stolen Sun.

A Microsoft Xbox-részlege már ebben a hónapban is igyekezett, hogy a Gold-előfizetők számára minél többféle műfajt lefedni, hiszen volt benne akció-szerepjáték, autós játék, és táblás szerepjáték is. Májusban ez a törekvés még jellemzőbb lesz, lévén football, versenyző, akció-szerepjáték és stratégiai címek egyaránt szerepelnek majd benne. Köztük pedig – igazi „nemzeti büszkeség” – hogy a tavalyelőtt megjelent Warhammer 40.000: Inquisitor – Martyr című játékot is megtaláljátok majd, amelyet a magyar Neocore fejlesztett és 2018-ban írtunk is róla egy kiveséző tesztet.

A teljes májusi Games With Gold-játéklista pedig a következő:

  •     V-Rally 4: Május 1–31. (Xbox One)
  •     Warhammer 40.000: Inquisitor – Martyr: Május 16. – június 15. (Xbox One)
  •     Sensible World of Soccer: Május 1–15. (Xbox 360, Xbox One)
  •     Overlord 2: Május 16–31. (Xbox 360, Xbox One)

 

A Warhammer 40.000: Inquisitor – Martyr még 2018-ban jelent meg először PC-re, aztán Xbox One-ra és PS4-re. Ebben a Diablo-szerű játékdesignt használó, ám rendkívül komplex akció-szerepjátékban egy Inkvizítort irányítunk, akivel többek között egy galaktikus nyomozásba kezdünk egy régi inkvizítor után, és fokozatosan leplezzük le a nyomozás eredményeihez kötődő szerfelett sötét titkokat. Három különféle karaktert indíthattunk, melyekkel egészen másfajta harci taktikákkal eshettünk neki a Warhammer 40K világ különféle, változatosabbnál változatosabb szörnyeinek a különféle, igencsak szerteágazó fő- és mellékküldetések során. A Martyr játékmenete alapvetően igen élvezetes volt (bár az újdonságként ható fedezékrendszer hagyott némi kívánnivalót maga után), azonban az irgalmatlan mennyiségű bug és a feleslegesen agyonbonyolított szerepjátékos fejlődési rendszer (melyeknek amúgy harc közben sokszor semmilyen jelentősége sem volt) sajnos megkeserítették az összképet. Hozzá kell gyorsan tenni, hogy a tesztem óta a játék már átesett egy alapos, „2.0-ásra” frissített javításon, amelyben sok mindent javítottak, szóval ennek tükrében tessék csak olvasni a tesztemet – lehet, hogy azóta sok minden megváltozott, javult . A WH40k-hangulat egyébként rendben van a játékban és 4K grafikával a különféle darkos helyszínek, szörnyek grafikája is ott van a szeren.

A V-Rally 4 úgyszintén egy friss játék, ez is 2018-ban jelent meg több platformra is, de erről már nem mondhatjuk, hogy maradéktalanul elégedettek voltunk – V konkrétan „hullagyalázásnak” nevezte tesztjében, amit a fejlesztők a V-Rally franchise-zal műveltek benne. Aki még is tenne vele egy próbát (a tesztet előtte olvassátok azért el…) az a játékban több mint 50 járgány közül választhat, amelyet sokféleképpen alakíthat, és persze kreatív, kemény pályákon, terepeken vehetünk részt autóversenyeken szerte a világban.

A Sensible World of Soccer pedig egy igazi retro focijáték, amely a kilencvenes évekből köszön vissza, még a C64-es, Amigás korszakból. A felsőnézetes játékban számos fociklubot választhatunk, továbbá egy taktikai szerkesztővel csapatunkat még hatékonyabbá alakíthatjuk. Amúgy ez a mostani játék a 2007-es Xbox 360-as, illetve Xbox Live Arcade-változat, ami a Sensible World of Soccer ’96/’97 kvázi remake-je.

Végül az Overlord 2 egy „gonoszszimulátor” franchise második része, amely szellemiségében az egykori Dungeon Keeper 2-őt is idézi. Az első rész még 2007-ben készült el, ebben a folytatásában a Szauronra emlékeztető sötét nagyúrral megint harcba küldhetjük gonosz seregeinket, hogy leigázzák a jóságos uralkodó által irányított királyságot, birodalmat. Az egyjátékos hadjárat mellett PVP küzdelmeket, vagy akár kooperatív harcokat is játszhatunk.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu