A Facebook új, könnyebb és erősebb Oculus Quest modelleken dolgozik

A Bloomberg arról ír, hogy több Oculus Quest prototípust is fejlesztenek, de csak 2021-ben készülnek el.

A Facebook már dolgozik az Oculus Quest több később modelljén is azoknak az állítása szerint, aki közel állnak a projekthez. A Bloomberg állítása szerint Mark Zuckerberg cége a különálló VR eszközt egy feljavított modellel próbálja feljavítani, de a koronavírus járvány miatt gyártási és disztribúciós részleg problémái miatt a termék elkészültével gondok akadhatnak.

Állítólag az új modellek, amelyeken a cég már dolgozik, sokkal kisebbek és könnyebbek lesznek, mint a 2019-es Oculus Quest, továbbá erősebbek is lesznek és magasabb képfrissítést is kínálhatnak, így „a képminőség realisztikusabb lesz és sokkal folyamatosabb”. (Magyarán szebb lesz a grafika és magasabb fps-ben lesz részünk. Emellett az Oculus irányítását is újraalakították az új modelleknél.

A Bloomberg forrásai szerint a cég még mindig tanulmányozza a különféle prototípusokat, amelyek közül majd kiválasztják a végső verziót. A Facebook eredeti tervei alapján a végső termék még az idén került volna a boltokba és az Oculus Connect konferenciát jelentették volna be, de a jelenlegi koronavírusos helyzet miatt a cég kénytelen volt elhalasztani a megjelenést 2021-re.

Meglátjuk persze, hogy egyáltalán az új dátumból lesz-e valami, ahhoz persze már az idén is valamilyen eredményt el kell érnie a Facebooknak, hogy jövőre beindulhasson a gyártás. A Half-Life Alyx megjelenésének köszönhetően a VR technológia iránti érdeklődés ismét a topon van, annak is köszönhetően, hogy majdnem egymillió példányt adtak el a játékból az első hónapban, ami egy VR játék esetében igencsak jelentős. Ennek köszönhetően nőtt is az eszközi iránt érdeklődés is és a konkrét vásárlásások száma.

Forrás: Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu