Harry Potter szerepjáték: tömérdek információ szivároghatott ki a be sem jelentett játékról

A készülőfélben lévő Harry Potter szerepjáték kapcsán eddig még kevés információ derült ki, most viszont egy magát bennfentesnek nevező Reddit-felhasználó posztolt erről.

Hogwarts: A Dark Legacy – állítólag ez lesz a címe annak a varázsuniverzumos szerepjátéknak, amelyet az Avalanche Software fejleszt, mely céget eddig a Disney Infinity Maker révén ismerhettük meg. A játékot a reddites poszt szerint nem ma kezdték fejleszteni: elvileg még 2017-ben vágtak bele a munkába. A játék érdekessége, hogy nem egy ismert karaktert (például magát Harry Pottert) irányíthatjuk, hanem egy teljesen új karaktert alkothatunk majd. A szokásos RPG karaktergeneráló-rendszerek szerint eldönthetjük hősünk nemét és származását: lehetünk félvérek, aranyvérűek, vagy akár mugglik közé született tehetségek is.

Harry Potterről sokaknak a fiatalabb korosztály jut eszébe, azonban most úgy tűnik, hogy ezúttal a regényeken és a filmeken felnőtt rajongók lesznek a célközönség. Legalábbis ezt lehet leszűrni abból, hogy a korhatár besorolásnál inkább az M-et („mature”, tehát 17 éven felülieknek) mint a T-t célozzák be. A komolyabb korhatárnak többek között az is lehet az oka, hogy a különféle szerelmi részek sem hiányoznak a játékból, sőt, a romantikus (és ezek szerint talán némileg erotikus) kapcsolatok mellett az iskola elvégzése után állítólag házasságot is köthetünk majd, valamikor a diplomaosztót követően.

Az eddigi pletykák valamilyen elősztorit emlegettek, azonban most úgy tűnik, a történet a könyvek után játszódik majd. Éppen ezért például Voldemort professzorral emiatt nem fogunk találkozni, az ellenfél pedig az egykori halálfalókhoz köthető. Néhány cameóra azért állítólag lehet majd számítani, miközben bejárjuk a világot. Nem klasszikus értelemben vett open world játékot kapunk, hanem afféle HUB-központút (mint például a God of Warban), elmehetünk majd például Roxfortba, Roxmortsba és a minisztériumba is és mindenhol egyedi karakterekkel találkozunk majd, akik küldetéseket adnak.

A reddites szivárogtató beszélt a fejlődési rendszerről is: a különböző képességeket ötféle típus szerint sorolja majd be az A Dark Legacy, azonban lesznek olyanok, amelyeket csak megfelelő mennyiségű „jó”, vagy éppenséggel „gonosz” pont megszerzésével aktiválhatunk, ergo, a moralitásnak is nagy jelentősége lesz. Sajnos arról is írt a reddites, hogy főben járó átkokat nem használhatunk, ami azt jelentheti, hogy saját horcruxot sem készíthetünk.

A Hogwarts: A Dark Legacy-ról tehát még egyáltalán nem lehet tudni, hogy valóban ez lesz-e majd a Harry Potter szerepjáték címe, hiszen ezek még nem hivatalos információk. Éppen ezért semmilyen platformra, vagy megjelenésre vonatkozó információ sincs még a játékról.

Forrás: Reddit

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu