Xbox Series X: eleinte az ár lesz a fontos

A Microsoft először nem fog az értékesítésekre koncentrálni. (Talán azért, mert a cég megengedheti: a Windows operációs rendszer révén profitálnak a redmondiak.)

Phil Spencert, az Xbox-vezért a BBC kérdezte arról, hogy mit gondol: az előttünk álló recesszióban (és nagy eséllyel a koronavírusból lesz egy második hullám is…) az emberek tényleg érdeklődnek-e egy drága konzol megvásárlása iránt? Spencer azt válaszolta, hogy a Microsoft biztosítani akarja a megfelelő értéket a fogyasztóknak. (Ilyesmit mondott Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója is: ő jó ár/érték arányt szeretne a PlayStation 5-tel.)

Szerinte fontos az ár, de a stratégiájuk ezúttal nem az eszköz (jelen esetben egy konzol), hanem a játékos köré összpontosul. Spencer úgy vélekedik, hogy az rendben van, ha egy család nem akar idén beruházni egy új Xboxra, ugyanis a stratégiájuk nem azt figyeli, hogy ebben az (üzleti?) évben mennyit fog a redmondi cég értékesíteni. Kiemelte, hogy nem létszükséglet egy konzol birtoklása (legalábbis egy újé – pl. egy PS2-t potom pénzért lehet keríteni, és hozzá elég olcsón lehet játékokat is importálni), mivel a videojátékokat szabadidős tevékenységnek tekinti. Ezt akarja közvetíteni a marketingben is, de azért felteszi a kérdést, hogy miként tudják az Xbox Series X-et „megengedhetjük maguknak” áron elindítani, és hogy miként tudnak a vásárlóknak több választási lehetőséget adni? (Megválaszoljuk helyette: Xbox Series S, azaz a Lockhart, a gyengébb modell. Nem beszélnek róla, de szinte biztos, hogy létezik…)

Spencer azt mondja, hogy az Xbox All Access előfizetői program révén havidíjért megvehetik a konzolokat a vásárlók (legalábbis a fejlettebb országokban). A Smart Delivery-t is megemlítette, megismételve, hogy így a játékaink velünk jöhetnek a következő generációba.

Spencernek annyiban igaza van, hogy az Xbox All Access kifizetődő lehet nekik hosszabb távon, ha a gazdasági fellendülés nem nagyon következik be. Az Xbox Series X (és talán az Xbox Series S) az év végén rajtol. A pletykákkal ellentétben nem halasztotta el augusztusra a Microsoft a műsorát: júliusban fogja a cég megtartani.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu