PlayStation 5: nem lesz Smart Delivery-stílusú kedvezmény

Valahol ez érthető is volt: a Sony next-gen konzolja nem fog olyan cross-gen akciót ajánlani, mint amilyet a Microsoft fog.

A japán GameSpark felkereste a Sony Interactive Entertainmentet, és az ottani PR-osuk válaszát a Twitteren lefordították. A Sony azt állítja, hogy a PlayStation 4 – PlayStation 5 frissítési programok esetében a kiadó határoz arról, hogy támogatják-e a cross-gen frissítést, de a Sony Interactive Entertainment (SIE) még Japánban is rugalmasan fogja kezelni a programot, de még nem tudni, hogy a PlayStation 4-ről a PlayStation 5 Digital Editionre történő frissítésnél is működni fog-e ez a rendszer.

Az Electronic Arts már reagált is: a Madden NFL 21 sajtóközleményében kihangsúlyozták, hogy csak a PlayStation Networkös, tehát digitális értékesítések esetében fogják az ingyenes PlayStation 4 > PlayStation 5 frissítést támogatni. Ez pedig érthető: a kiadó nem tudja bizonyítani, hogy tényleg a miénk a Madden NFL 21 PlayStation 4-es lemeze. A digitális vásárlásra van bizonyítékuk (ott lesz a fiókunkon).

Mielőtt kritizálni kezdenénk a Sony-t: a SIE elnök-vezérigazgatója, Jim Ryan kihangsúlyozta korábban (és mi meg is írtuk), hogy itt az ideje a játékosoknak csak PlayStation 5-ös élményeket készíteni. Azaz cross-gen EXKLUZÍV játékok, amik ténylegesen a SIE Worldwide Studios kezei közül jut el a boltokba, nem nagyon lesznek, és emiatt nem csoda, hogy nincsen Smart Delivery-szerű programjuk. Az pedig, hogy a külsős címek esetében a kiadóra bízzák, echte ugyanaz a metódus, amit a Microsoft használ (a Smart Delivery-ről a minap írtunk is). Igaz, korábban hallottunk már olyat, hogy július közepétől kezdve minden PlayStation 4-es játéknak támogatnia kell a PlayStation 5-öt is.

Ha már PlayStation 5, a végére megmutatjuk a hivatalos képet, amin vízszintesen, fektetve találhatjuk a hatalmas méretű konzol mindkét variánsát. A PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition (ebben nincs Blu-ray meghajtó) az év végétől lesz kapható. Nemrég írtunk arról, hogy talán mikortól és talán mennyiért.

Forrás: VG247, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu