Xbox Series X: új részletek a Smart Delivery-ről [VIDEO]

A Microsoft egy új Xbox Wire-posztban részletezte, hogy a cross-gen támogatásként jellemezhető Smart Delivery pontosabban mit is takar.

Lényegében, ha megveszünk egy játékot Xbox One-ra, akkor annak Xbox Series X-es portját ingyen megkapjuk, ha az megjelenik. Ezt jelenti a Smart Delivery, és nem csak a lemezes kiadások lesznek támogatottak, hanem a digitálisak is… ha a fejlesztő vagy kiadó úgy határoz. (Ez pedig nem hangzik valami biztatóan, nem?)

Több példát is felhozott a Microsoft: a Gears 5 esetében, ha megvan a játék, amikor egy Xbox Series X-re beruházunk, egy gombnyomással letölthetjük az új konzolra optimalizált verziót, ami a nyitócímek között lesz. A Halo Infinite esetében egy vétellel megkapjuk mindkét verziót, és ha egy Xbox Series X-en játszunk, a konzol felismeri, hogy azt a verziót kell betöltenie, ha pedig csak egy Xbox One-on esnénk neki Master Chief új történetének, akkor a nekünk megfelelő kiadás lesz elérhető.

Több fejlesztő is az Xbox Series X-re optimalizálja a játékukat, holott azok korábban meg fognak jelenni. Pl. a Cyberpunk 2077 is ilyen (ez szeptember 17-én jön, biztosan az Xbox Series X előtt), és ott folytathatjuk az új konzolon, ahol a régin abbahagytuk. (Ez mindegyik játékra vonatkozik!) Az Xbox Game Studios (a belsős címek) esetében mindenki támogatni fogja, a külsős fejlesztők esetében pedig rajtuk múlik, hogy támogatják-e a Smart Delivery-t. Az ebbe beszálló Xbox Game Passos játékok is a Smart Delivery program részei lehetnek. Ki kell emelnünk, hogy csak külön erre a célra tervezett Xbox Series X verziókról van szó. Ha egy nem Smart Delivery-s játékot futtatunk az Xbox One-ról az Xbox Series X-en, akkor az új konzol kompatibilitási módban futtatja a játékot. Automata optimalizálás nem lesz.

Ezek a játékok lettek megerősítve eddig Smart Delivery támogatásra (zárójelben a fejlesztők/kiadók): Assassin’s Creed Valhalla (Ubisoft), Call of the Sea (Raw Fury), Chorus (Deep Silver), Cyberpunk 2077 (CD Projekt RED), Destiny 2 (Bungie), DIRT 5 (Codemasters), Gears 5 (Microsoft), Halo Infinite (Microsoft), Metal: Hellslinger (Funcom), Scarlet Nexus (Bandai Namco), Second Extinction (Systemic Reaction), The Ascent (Circle Entertainment), Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 (Paradox Interactive), Yakuza: Like a Dragon (SEGA).

Az Xbox Series X az év végén startol. A pontos megjelenési dátum és ár még nem ismert.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu