Új Nintendo Switch modell a next-gen konzolokkal szemben?

A Nintendo talán mégis fel akarja valamelyest venni a versenyt a Sony-val és a Microsofttal, holott már a Wii óta nem nagyon akarnak közvetlenül versengeni ellenük.

A Bloomberg tudósítása szerint (és ezt japánul is megtették) jövőre egy új Nintendo Switch modell fog a boltok polcaira eljutni. Ezt a témában jártas emberekre alapozva állítja a site. Szerintük még az erősebb Switch specifikációiról nem született végleges döntés, de elvileg a nagy N már megfontolt pár lehetőséget (például a nagyobb teljesítményt, és ebből fakadóan a 4K felbontás támogatását is).

A Bloomberg forrásai szerint az erősebb Switch számára tervezett új játékok (és itt nem csak a belsős, first-party, hanem a külsős, third-party címekről is szó van) egyaránt szeretnék a kazuár és a hardcore játékosokat megszólítani. A Nintendo is inkább a jövő évre koncentrál a megjelenésekkel, így a 2020-as évet kicsit visszafogottabban kezeli (de ezért nem nagyon van értelme őket elmarasztalni: ők nem erőltetik a túlórázást, hanem inkább halasztanak a játékokkal, és az Animal Crossing: New Horizons akkorát dobott márciusban, hogy az elviszi a hátán az idei évet).

Az új Nintendo Switch modellről egy tajvani újság, a United Daily News számolt be először. Itt arról tájékoztatták az olvasókat, hogy a Switch XL (ezt a nevet mi találtuk ki) jobb interakciót és erősebb képminőséget hoz majd magával elvileg 2021 első félévében. Persze a Nintendo szóvivője nem nyilatkozott az ügyben a Bloombergnek, és ilyenkor általában a csendnek több ereje van, mint ezer szónak.

Jelenleg két Nintendo Switch modell van a piacon. Az alapkiadás minimálisan frissített verziója, illetve a dokkolás lehetőségét nem engedélyező, cserébe olcsóbb, hordozhatóbb kiadás, a Nintendo Switch Lite. Mivel a PlayStation 5 és az új Xbox is két kiadással támad majd (utóbbit még nem erősítették meg), egy harmadik modell furcsának hathat, de lenne értelme (a Switch Lite lenne a belépő, legolcsóbb változat).

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu