Metroid Dread: három dimenziós betekintés a 2D-s kalandba [VIDEO]

A Metroid Prime-sorozat (továbbá az eléggé felejthető Metroid: Other M) után a nagy N a MercurySteam segítségét igénybe véve a múltba mereng.

 

A japán cég weboldala nem véletlenül kezd azzal a felütéssel, hogy Samus Aran, az intergalaktikus fejvadász 19 év után első alkalommal kap 2D-s, új játékot. Nem pedig remake-et, és mi is jött ki 2002-ben? Metroid Fusion (2002, Game Boy Advance). És ha már meg is említettük ezt a játékot, ki is lehet emelni, hogy Samus története pont ezután játszódik a Metroid Dreadben…

Samus leszáll a ZDR bolygón, hogy a Galaktikus Föderációnak küldött jelek miatt nyomozásba kezdjen, csakhogy ezt a félreeső bolygót elfoglalták a veszélyes földönkívüliek, és a masinák sem éppen ránk kedvező hatással vannak ott. Persze Samus agilitásából nem vesztett, így nem nevezhető egyoldalúnak a küzdelem közte és a megszálló erők között, de azért van a bolygó felszíne alatt több veszély is, amit legyőzni nem lesz olyan egyszerű.

A robotok neve E.M.M.I. (és nem, nem a magyar minisztériumok egyikének rövidítéséről van szó). Ők korábban DNS-kinyerésre szánt kutatógépezetek voltak, akik most Samus ellen fordultak, és a Metroid Dread egyik történetszála pont arra fog kitérni, hogy vajon miért történt ez a bizonyos fellázadás a ZDR-en, de persze biztosan itt is lesz menekülős jelenet a végén egy robbanó planétával.

Nem lenne Metroidvania (igen, a kifejezés találó, lásd a sorozat nevét…) a Metroid Dread, ha az ismerős képességeket (és újakat!) ne sajátítanánk el a játékmenet során. Parkour, csúszás, ellenfelek támadására történő ellentámadás (valószínűleg a 2017-es Metroid: Samus Returnshöz hasonlóan, ugyanis az is a MercurySteam fejlesztése volt), lesznek lehetőségek dögivel, és igen, a korábban már felfedezett területekre visszatérve talán később elérhetjük a korábban lehetetlennek tűnő pontokat is. Mivel a térkép nem lesz kicsi, tuti lesz pár ilyen lokáció.

A Metroid Dread október nyolcadikán fog megjelenni, kizárólag Nintendo Switch-re. A videó alatt három japán reklámot is megnézhetünk.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu