Wolfenstein: Enemy Territory: kijavították az egyjátékos részét! [VIDEO]

A Return to Castle Wolfenstein után nem sokkal elkészített „ellenséges territórium” nem érte el anno teljes egészét, de egy rajongó úgy gondolta, hogy ha a fejlesztők nem hozták össze, majd ő megteszi helyettük.

 

A Return to Castle Wolfenstein 2001 egyik legnagyobb játéka volt PC-n. A Gray Matter Interactive munkáját azért a Wolfenstein licenszet akkoriban birtokló id Software felügyelte (de ők csak felelős producerként tevékenykedtek B.J. Blazkowicz id Tech 3-as, azaz Quake III-as engine-jén futó kalandján), és mivel akkora siker volt, nem meglepő, hogy 2003-ban PlayStation 2-re Operation Resurrection, Xboxra pedig Tides of War alcímmel konzolos port is készült, de azért voltak ott eltérések…

De mi köze van a Wolfenstein: Enemy Territory-hoz ehhez? Nos, a Splash Damage fejlesztette eredetileg egy kiegészítőként, és nem csak multiplayerrel rendelkezett volna, hanem lett volna hozzá egy egyjátékos sztori mód is. Csakhogy „a tehetséges fejlesztők erős erőfeszítései ellenére a játék egyjátékos része nem haladt a várakozásoknak megfelelően”, ez volt anno az id Software és az Activision magyarázata a törlésre, amiből végül az lett, hogy a multit kiadták ingyenesen, a sztorimód pedig hivatalosan sosem készült el.

William Faure ezt nem hagyta tétlenül. Úgy döntött, hogy fogja az Enemy Territory multiplayeres pályáit, majd úgy köti egymáshoz azokat, hogy egy sztorit is kerekít köréjük. A modból egy videót is faragott, és háttérzeneként a Für Elise pörgős metal változata hallható. Aki egy barátjával élné át ezt, nemsokára megteheti, ugyanis már Faure már teszteli a co-op változatot, amit aztán november 30-án publikálni is fog. A modhoz kell, hogy a Return to Castle Wolfenstein fel legyen telepítve a PC-nkre, és mellé valamelyik overhaul mod (iortcw, RealRTCW, RTCW4A, RTCW-Touch, vitaRTCW, vagy RTCWQuest) is szükséges. Ha ezek megvannak, a ModDB mellett a Steam Workshopból is megszerezhetjük a sztori módot.

Igaz, hogy 2003 óta közel két évtized eltelt, de ami késik, nem múlik.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu